Matinspiratör Markiz Tainton Nyhetsmorgon 18 Juni 2023

Matinspiratör Markiz Tainton Nyhetsmorgon 18 Juni 2023, då jag saknar både tid & talang för matlagning. så hoppas jag att någon annan person, typ min syster.

Matinspiratör Markiz Tainton Nyhetsmorgon 18 Juni 2023, då jag saknar både tid och talang för matlagning. så hoppas jag att någon annan person, typ min syster tar sig ann dessa recept, så jag kan få smaka :).

MARKIZ TAINTON - Matinspiratör

Ålder 35 år.

Bor i Stockholm.

Familj Maken Kevin Tainton, barnen Liora och Sade.

Bakgrund Jobbade med marknadsföring innan hennes insats i Sveriges mästerkock banade väg för en ny matkarriär.
Skrivit kokboken I köket med Markiz.
Aktuell Som tv-kock på Godare TV och i Nyhets­morgon, med podden Vass tunga och som bloggare.

markiztainton

Jag själv är bra på mycket annat bla. ge råd om hur du kan komma tillbaka till livet och träningen "EFTER  Midsommarfrossan".

Jag råkar också äga två Kosttillskottsbutiker vid namn MUSKELSHOPPEN, där vi erbjuder högklassiga hälsoprodukter. 

Markiz Läckra Indiska Gryta 

Markiz Talhaoui Markiz är en av de tolv finalisterna i Sveriges mästerkock 2014. Markiz jobbar som digital marknadsförare till vardags. Marockansk mat ligger henne närmast om hjärtat men hon älskar att testa nya smaker och att låta olika matkulturer möta varandra.

Matinspiratör Markiz Tainton Nyhetsmorgon 18 Juni 2023

Hennes recept finns här på "Senaste recepten från Nyhetsmorgon"

Grönkålsslaw med äpple:

Den här grönkålsslawen med äpple och pekannötter ger dig en härlig kombination av smaker och texturer. Det är en fräsch och hälsosam sallad som passar perfekt som ett nytänkande inslag till din midsommar-meny.

Grillade lammracks med sidosallad:

Det här recept ger dig utsökta lammracks med en marinad på hallon och rosmarin som ger en härlig smakkombination.
Servera lamm-racksen med en sido-sallad för att komplettera smakerna

Matinspiratör Markiz Tainton Nyhetsmorgon - Snart är det midsommar! Det är en av de mest betydande högtiderna i den svenska kalendern och traditionen att fira midsommar är tätt sammanlänkad med sommarsolståndet, den längsta dagen på året.

Rökt räkmousse på kavringschips:

Det här recept ger dig en läcker rökt räkmousse som är perfekt att servera på kavringschips. Det är en elegant och smakfull rätt som kommer att imponera på dina gäster.

Jordgubbstartar med avokado:

Det här recept ger dig en härlig tartar med jordgubbar och avokado. Perfekt som förrätt eller som en del av en midsommarbuffé

Senapskräm med fräscha silltoppingar:

Den här somriga senapskrämen med sill och fräscha tillbehör är perfekt för att njuta av under exempelvis midsommar. Det är en fräsch och smakrik kombination som passar utmärkt för festliga tillfällen och sommarbufféer.

Matinspiratör Markiz Tainton Nyhetsmorgon - Snart är det midsommar!

Markiz Tainton Nyhetsmorgon - Snart är det midsommar! Det är en av de mest betydande högtiderna i den svenska kalendern och traditionen att fira midsommar är tätt sammanlänkad med sommarsolståndet, den längsta dagen på året. I Sverige är midsommar en tid med mycket mat och dryck Det kan innebära lite extra ansträngning för kroppen men vi har kosttillskotten som hjälper dig:

Det är en av de mest betydande högtiderna i den svenska kalendern och traditionen att fira midsommar är tätt sammanlänkad med sommarsolståndet, den längsta dagen på året.

I Sverige är midsommar en tid med mycket mat och dryck

Det kan innebära lite extra ansträngning för kroppen men vi har kosttillskotten som hjälper dig:

Probiotika:

Midsommar innebär ofta rikligt med mat och alkohol, vilket kan störa tarmfloran.

Probiotika kan hjälpa till att stärka och balansera tarmfloran.

Matsmältningsenzymer:

Under midsommar när vi ofta äter rikliga mängder kan matsmältningsenzymer vara särskilt användbara.

De kan hjälpa till att förebygga matsmältningsbesvär som gaser och uppblåsthet.

Matsmältningsenzymer: Under midsommar när vi ofta äter rikliga mängder kan matsmältningsenzymer vara särskilt användbara. De kan hjälpa till att förebygga matsmältningsbesvär som gaser och uppblåsthet.Under midsommar när vi ofta äter rikliga mängder kan matsmältningsenzymer vara särskilt användbara. De kan hjälpa till att förebygga matsmältningsbesvär som gaser och uppblåsthet.

B-vitaminer:

B-vitaminer spelar en viktig roll i kroppens energiproduktion och kan hjälpa till att motverka trötthet efter en lång dag av festligheter.

Magnesium:

Magnesium kan hjälpa till att främja avslappning och god sömn, vilket kan vara särskilt användbart om du har svårt att somna efter en intensiv midsommardag.

Vitamin C:

Om du dricker alkohol kan det vara en god idé att ta ett antioxidanttillskott för att hjälpa kroppen att hantera de fria radikaler som bildas.

För dagen efter...

Bakfylla

uppträder efter överdriven alkoholkonsumtion och kan innefatta symptom som huvudvärk, trötthet, törst, illamående och allmän olust.

Att förhindra bakfylla är den bästa lösningen och innebär att dricka alkohol måttligt och alltid med mat, samt att dricka rikligt med vatten.

Det finns också vissa näringsämnen och tillskott som kan hjälpa kroppen att återhämta sig om man har druckit för mycket:

B-vitaminer:

Alkohol kan tömma kroppens lager av B-vitaminer, som är viktiga för energiproduktion och andra kroppsfunktioner.

Ett tillskott med B-vitaminer kan hjälpa till att återställa dessa nivåer.

Magnesium:

Alkohol kan också leda till magnesiumbrist. Magnesium är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive nerv- och muskelfunktion, och kan hjälpa till att lindra huvudvärk och muskelkramper förknippade med bakfylla.

C-vitamin:

Denna antioxidant kan bidra till att neutralisera de skadliga fria radikalerna som produceras när kroppen bryter ned alkohol.

Mineraler:

Alkohol är ett diuretikum, vilket betyder att det ökar urinproduktionen och kan leda till uttorkning.

Att dricka vätskeersättning och få i sig elektrolyter (mineraler) kan hjälpa till att återställa vätskebalansen och elektrolytnivåerna.

Se till att fylla på med dessa kosttillskott några dagar innan midsommar. De är ingen garanti för må helt bra "dagen efter "men de kommer garanterat att bidra till en bättre "dagen efter."

Om du är som jag, dvs. nykterist och har histaminintolerans , men är ett riktigt matvrak

- Gör då som jag och ät en frukost på midsommardagen.

No Carb Protein-Pannkakor

No Carb Protein-Pannkakor, låter det för bra för att vara sant? Räds inte kolhydrater, men här kommer ett lättlagat recept på pannkakor bestående enbart av proteinkällor.

Ibland vill man helt enkelt hålla intaget av kolhydrater lågt, det betyder dock inte att man behöver tälja på konsistens eller smak!

Glad midsommar! - Önskar vi på följande företag under mina vingar:

GymPartner.nu

GymPartner säljer främst Gymutrustning & Träningsutrustning eller helst kompletta Gym & Löpband, Crosstrainer, Motionscyklar, Spinningcykel från världsledande varumärken.

GymAuktioner.se  

Vi på GymAuktionerSport & Träningsutrustning AB, säljer främst Gymutrustning eller Kompletta Gym & Löpband, Crosstrainer, Motionscyklar, Spinningcykel från världsledande varumärken.

MuskelShoppen.nu 

Köp Muskelshoppen's kosttillskott & träningskläder hos GymPartner.

Muskelshoppen är en av de bästa butikerna inom kosttillskott & gymkläder.

GymKarta.se

Välkommen till GymKarta.se

Hitta ditt nya lokala favoritgym med hjälp av denna guide.

Kartan drivs av oss på GymGuide.nu

Kolla tex. Nordic Wellness här

Gratis-Parkering.se  

Vart finns Gratis-parkeringen i din stad? Appen

Vi har precis släppt vår app där du kan söka & Hitta gratis-parkering i din stad.

Var med och bidrag eller kolla helt enkelt vart närmsta gratis-parkering finns.

Martin Maximus Börjesson  - Jag har varit i gymbranschen sedan 1979 ( i 44 år) då jag öppnade mitt första gym. Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym. Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör, Värderingsman och utbildad i juridik 18 månader. ​Jag har under köpt och sålt hundratals kompletta gym, men nu brinner jag för Digital marknadsföring & Powerlisting.. www.Gympartner.nu Om mig GymPartner

Martin Maximus Börjesson 

Jag har varit i gymbranschen sedan 1979 ( i 44 år) då jag öppnade mitt första gym.

Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym.

Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör,

Läs om Maximus Gym & Unika Träningsmetoder 

High Intensity Training är en styrketräningsmetod

Begagnad Gymutrustning 

Gymutrustning Begagnad

Läs om Maximus Gym & Unika Träningsmetoder  High Intensity Training är en styrketräningsmetod Begagnad Gymutrustning  Gymutrustning Begagnad Andra populära artiklar hos GymPartner är följande: SAS Ungdom Secondhand Mölndal Markiz Tainton MM Sports Malmö Crosstrainer

Andra populära artiklar hos GymPartner är följande:

SAS Ungdom

Secondhand Mölndal

Markiz Tainton

MM Sports Malmö

Crosstrainer