Indisk vegetarisk gryta Av: Markiz Talhaoui Tainton. - Från: Nyhetsmorgon 8 Oktober 2023.
16 beståndsdelar
Tidsåtgång: 30 minuter
Med anledning av att så många läste artikeln om Markiz Matinspiratören den 18 Juni, så skriver jag, Martin Maximus en mer lättläst version av dagens rätt: Markiz Indisk vegetarisk gryta
Markiz Indisk vegetarisk gryta
Denna indiska vegetariska rätt är fylld med smak och underbara kryddor. Du kan också anpassa grönsakerna efter dina egna önskemål.
Njut av din måltid!
Beståndsdelar
Färre portioner portioner 4
Fler portioner
Kryddblandning:
1 tesked malen spiskummin
1 tesked malen koriander
1 tesked malen gurkmeja
1 tesked chilipulver (kan anpassas efter smak)
Markiz Indiska vegetariska gryta - I Grytan
2 matskedar olivolja (eller vegetabilisk olja)
1 lök, hackad
2 klyftor vitlök, fint hackade
2 teskedar färsk ingefära, rivet 400 g kikärter (avrunna och sköljda om du använder burkvarianter)
400 g mosade tomater
2 morötter, skivade 1 blomkål, i små buketter
400 ml kokosmjölk
Cirka 2 dl gröna ärtor (färska eller frysta)
salt
färsk koriander (valfritt som dekoration)
Markiz Indisk vegetarisk gryta Gör så här
Kryddblandning
Blanda spiskummin, koriander, gurkmeja och chilipulver i en liten skål.
Gryta
Hetta upp oljan i en stor stekpanna (eller gryta) på medelvärme.
Lägg i lök och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
Därefter, tillsätt vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.
Tillsätt den beredda kryddblandningen och rör väl så att löken, vitlöken och ingefäran täcks.
Lägg i kikärterna och de mosade tomaterna.
Blanda ordentligt och låt det småkoka i cirka 5 minuter.
Tillsätt morötter och blomkål. Rör om och låt det småkoka under lock i cirka 15-20 minuter, eller tills grönsakerna är tillräckligt mjuka.
Häll i kokosmjölken och blanda väl så att alla ingredienser blandas ordentligt.
Låt det sjuda ytterligare i 5 minuter.
Lägg i de gröna ärtorna och låt grytan koka i några minuter till.
Smaka av och tillsätt mer salt om så önskas.
Servera grytan varm och dekorera med färsk koriander om så önskas.
Servera gärna med ris eller naanbröd.
Tips! Så lyckas du med rätten - Markiz delar med sig av sina råd.
Matinspiratör Markiz Nyhetsmorgon 18 Juni 2023
Pallar du inte laga märkvärdig mat så måste du köpa kosttillskott hos vår butik:
MuskelShoppen som just nu lämnar grymma rabatter till tex. SAS Ungdom
Martin Maximus Börjesson
Jag har varit i gymbranschen sedan 1979 ( i 44 år) då jag öppnade mitt första gym.
Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym.
Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör mm.
Läs om Maximus Gym & Unika Träningsmetoder
High Intensity Training är en styrketräningsmetod