Kolhydratrikt intag före styrketräning av Oliver Söderblad

Kolhydrater fungerar som kroppens primära bränslekälla under fysisk ansträngning. De bryts ner till glukos, som används för att generera energi för muskelkontraktion och prestation under styrketräning.

Kolhydratrikt matintag före styrketräning

- av Oliver Söderblad

Författarpresentation:

"Prestera bättre på träningspasset med Kolhydratrikt matintag före?" publicerades den 8 september 2023 och författades av Oliver Söderblad, som är en erfaren personlig tränare och expert på MaXimus PT-Studio samt träningsmetoden MEGA-Force.


Kolhydratrikt intag före styrketräning - Kolhydrater som Primärt Bränsle:

Kolhydrater fungerar som kroppens primära bränslekälla under fysisk ansträngning. De bryts ner till glukos, som används för att generera energi för muskelkontraktion och prestation under styrketräning.

 • En vuxen människa har normalt sett cirka 100-120 gram glukos i blodet, vilket ger energi under korta träningspass.

 • Glykogen, en kolhydrat som lagras i musklerna och levern, fungerar som en reserv av glukos och tillhandahåller bränsle under längre och mer krävande träningspass.


Kolhydratrikt intag före styrketräning - Kolhydrater som Primärt Bränsle:

Glykogen som Energiförråd:

Glykogen är särskilt viktigt för styrketräning då det snabbt kan omvandlas till glukos och användas av musklerna. Detta lagrade glykogen ger styrkan och uthålligheten som behövs under träning med vikter.

 • I genomsnitt kan en vuxen person lagra cirka 400-500 gram glykogen i sina muskler och lever.
 • Detta gör det möjligt för kroppen att tillhandahålla energi under längre styrketräningspass.


Kreatin som Energireserv:

För att ytterligare förstå hur kolhydrater påverkar styrketräning är det värt att nämna kreatin.

Kreatin är en naturlig förening som lagras i musklerna och hjälper till att producera snabb energi under intensiv träning.

 • Kreatin kan vara särskilt fördelaktigt vid korta och explosiva övningar som tunga lyft.

 • Kolhydratrik kost kan öka lagringen av kreatin i musklerna och förbättra den snabba energiomsättningen.


Glykogen är särskilt viktigt för styrketräning

MEGA-Force Konceptet:

Oliver Söderblad ger en kort översikt av det innovativa svenska träningskonceptet MEGA-Force, utvecklat av Martin Maximus.

Oliver styrketränar själv enligt konceptet och har ökat mer i styrka på tre månader än på tre år av traditionell träning.


MEGA-Force innebär att utföra styrketräning i ett långsamt tempo med maximalt motstånd, vilket resulterar i effektiv styrketräning

 • Målet är att hjälpa dig bygga muskler och bli starkare, tappa fett och må bättre!

 • Vi älskar styrketräning, och vet att den blir roligare när den utövas på ett effektivt sätt.

 • Därför ger vi dig bara information, metoder och program som har vetenskapligt stöd – omsatt i praktiken med hjälp av vår långa erfarenhet av styrketräning.


Hur Man Gör En Benspark i Mega-Force

Effektiv Styrketräning:

Artikeln framhäver vikten av negativ träning och hur den kan generera positiva resultat. Genom att tillämpa MEGA-Force-konceptet kan du maximera dina träningsresultat på kortare tid.

Träning med Newtons andra lag:

Författaren delar med sig av en formel som bygger på Newtons andra lag och illustrerar vikten av att utföra styrketräning i ett långsamt och kontrollerat tempo för att uppnå hög effektivitet.

Sammanfattning och Slutsatser:

Oliver Söderblad, författaren, är en erfaren personlig tränare och expert på MEGA-Force-träningskonceptet. MF -konceptet fokuserar på långsam och kontrollerad styrketräning med maximalt motstånd.

How a 65-Year-Old Vegan Bodybuilder Eats, Builds Muscle Business Insider How a 65-Year-Old Vegan Bodybuilder

Kolhydrater, som bryts ner till glukos, fungerar som huvudkälla för energi under styrketräning
 • Lagrad glykogen i musklerna och levern tjänar som ett viktigt energireserv för längre träningspass.

 • Kreatin, som lagras i musklerna, ger ytterligare snabb energi och kan gynnas av en kolhydratrik kost.

 • Fasta träningspass på morgonen eller efter en längre period utan mat kan öka nyttan av kolhydrater före styrketräning genom att optimera användningen av glykogen och kreatin.

 • Ökad träningsintensitet och fler repetitioner, även med små mängder kolhydrater, kan över tid leda till förbättringar i muskelmassa och styrka.

 • Kolhydratrikt matintag före styrketräning av Oliver Söderblad. Kolhydrater & kreatin fungerar som kroppens primära bränslekälla under hård fysisk ansträngning