James Mcdonald Roberts - "The Black Viking"

James är född 1949 och är nu 75 år gammal. Ursprungligen uppvuxen i den engelska kolonin Grenada i Västindien, tog livet honom sedan till Trinidad och Aruba nedanför Venezuela innan han landade i Göteborg år 1971. 

James Mcdonald Roberts - "The Black Viking"

Låt mig introducera dig för James Roberts, en imponerande individ med en mångsidig idrottslig bakgrund och enastående prestationer inom bodybuilding

 • James är född 1949 och är nu 75 år gammal.

 • Med en imponerande längd på 187 cm har han verkligen gjort sin närvaro kännbar både inom och utanför tävlingsarenan.

 • Ursprungligen uppvuxen i den engelska kolonin Grenada i Västindien, tog livet honom sedan till Trinidad och Aruba nedanför Venezuela innan han landade i Göteborg år 1971.

Här har han gjort sin hemvist i Jonsered, en plats som han nu kallar sitt hem.

"The Black Viking" James Mcdonald Roberts

James är känd som "The Black Viking" och hans insatser inom bodybuilding är inget mindre än imponerande

 • Han började sin träningsresa relativt sent, vid 34 års ålder år 1982, på Antons Gym och fortsatte sedan på Olympia Gym.

 • Jag var själv bara 20 år när jag fick träna med James i början av - 80 talet, och jag kan intyga att vi “gymråttor” på Antons Gym ( Anton inkluderat) som tyckte att vi var “så starka” och grova, “tappade hakan” mer eller mindre varje vecka under flera månader, när vi såg James muskelutveckling.

James är känd som "The Black Viking" och hans insatser inom bodybuilding är inget mindre än imponerande

Började tävla efter endast ett års träning

Många var vi som bara trodde att han var ett genetiskt freak, men han var väldigt disciplinerad och målmedveten till den “milda grad” att han ville träna med den som han för tillfället var mest hängiven och hårt tränande…

Jag hade själv inte genetiken på min sida så att säga men viljan och energin var det inget fel på så James ville ofta träna ben med mig på Antons Gym.

Krossade benen i Bensparken från Nautilus

Jag glömmer aldrig våra sjuka set i den monstruösa Nautilus Benspark & Benpress kombinations-maskinen, där man först “krossade benen i Bensparken” och sedan körde Benpressen som var i samma maskin, utan någon som helst vila mellan seten..

Idag ångrar jag som grov 60-åring att jag sålde den vid mitt köp av Antons Gym 1993

Trots att han, James började tävla efter endast ett års träning, visade han snabbt upp sin talang och beslutsamhet

 • Under åren 1983-1999 var han en aktiv tävlande och satte sitt avtryck på tävlingscenen.

 • Första platsen i SM 1993 och en tredje plats i VM 1993

 • James' idrottsliga bakgrund inkluderar en tidigare karriär inom boxning, som utan tvekan har bidragit till hans disciplin och styrka inom bodybuilding.

Hans hårda arbete och uthållighet resulterade i en imponerande meritlista som inkluderar en första plats i EM-kvalet 1991, en andra plats i EM samma år, en första plats i SM 1993 och en tredje plats i VM 1993.

Dessutom hade han en hedrande tredjeplats i Masters Mr Olympia 1997

Idag ångrar jag som grov 60-åring att jag sålde den vid mitt köp av Antons Gym 1993 Trots att han, James började tävla efter endast ett års träning, visade han snabbt upp sin talang och beslutsamhet

En Tredje Plats i Masters Mr Olympia 1997- “Smäller” högt

James har inte bara utmärkt sig inom “tävlings -byggarvärlden”, utan har också haft en imponerande karriär utanför gymmet

 • Han har tidigare arbetat som sjöman, varvsarbetare som svetsare, vakt och servicetekniker på spårvägen i Göteborg under hela 17 år.

 • Idag driver han sin egen firma och är även en professionell bodybuilder.

 • Tyvärr har James också stött på hinder på sin väg till framgång. Han har kämpat med skador, inklusive sex skadade nackkotor och en trasig axel.

Efter operationer och insättande av titanskruvar börjar han äntligen känna en förbättring

 • Med en imponerande vikt på 135 kg och en gedigen tävlingskarriär bakom sig, är James Roberts utan tvekan en inspiration för många inom bodybuilding världen.

 • Hans hängivenhet till sporten och beslutsamhet att övervinna hinder gör honom till en unik och minnesvärd individ inom både Sverige och Norden.

James "The Black Viking" Roberts är verkligen en levande legend inom bodybuilding och en människa med en inspirerande historia att berätta.

En flörtig flickvän till en svartsjuk James Roberts är kärnan i Arne Weises deltagande i programmet Blåsningen 

Efter operationer och insättande av titanskruvar börjar han äntligen känna en förbättring Med en imponerande vikt på 135 kg och en gedigen tävlingskarriär bakom sig, är James Roberts utan tvekan en inspiration för många inom bodybuilding världen.