Vad ska du tänka på när du köper Löpband i Gymkvalitet?

GymPartners Löpbandsguide där du hittar Löpband som är ett bra sätt att komma i form ifall du vill kunna motionera i alla väder, utnyttja din TV-tid till max

GymPartners Löpbandsguide där du hittar Löpband som är ett bra sätt att komma i form ifall du vill kunna motionera i alla väder, utnyttja din TV-tid till max eller spara mycket tid på att slippa att ta dig till och från gymmet eller träningshallen.

Vad ska du tänka på när du köper Löpband i Gymkvalitet?

GymPartners bästa Löpband just nu är:

Life Stride Discover

Löpband Precor TRM 885 

Crosstrainer EFX 885 Precor 

AMT 100i Precor

Upright Bike Motionscykel 

GymPartners Löpbandsguide med Löpband i Gymkvalitet

Om du vill få valuta för dina pengar och nå dina träningsmål är det viktigt att du köper ett löpband som du faktiskt kommer använda.

Vem, hur och vad?

Tänk noga över vilka det är som ska använda löpbandet, hur ofta ni planerar att använda det och till vad.

Det är också viktigt att se till att ni har ordentligt med utrymme och har ni inte det så ska ni välja nåon mindre produkt som en Spinningcykel eller Kettlebells.

Motorstyrka - GymPartners Löpbandsguide

Löpbandets motorstyrka mäts i hästkrafter. Vi anger alltid motorstyrkan i löpande hästkrafter (om inget annat anges), vilket är den motorstyrka som löpbandet kan frambringa vid kontinuerligt användande, inte bara toppstyrkan.

Löpyta - Löpband i Gymkvalitet

Det är viktigt att löpytan på bandet är tillräckligt stor så att du kan ta ut din steglängd.

Ett Löpband anpassat för promenader har ofta en mindre löpyta medan en maskin anpassad för snabbare löphastigheter och intervallträning ofta behöver en längre och bredare löpyta för bekväm användning.

Långa personer har även ett större löpsteg vilket betyder att de behöver en längre löpyta. Testa gärna löpband med liknande yta och lutning på gym eller hos GymPartners stora testcenter innan du köper det.

Dämpning - Löpband i Gymkvalitet

Löpning belastar ofta leder och knän och det är viktigt att löpbandet har en bra dämpning som kan klara stötarna varje gång du sätter ner fötterna.

Alla Löpband är mer eller mindre dämpade genom själva svikten i löpplattan. Många maskiner har även extra, ”variabel dämpning” i form av gummibussningar.

Mer avancerade modeller brukar också ha mer avancerade dämpningssystem och även mer dämpning långt fram på bandet och större stabilitet längre bak vilket är mer anpassat efter ditt rörelsemönster.

Hastighet

Hastigheten på löpbandet är också viktig att tänka på innan köp. Återigen behöver du inte de högsta hastigheterna om du ska använda maskinen för promenader eller lättare jogging.

Men om du vill kunna träna i snabbare hastigheter eller intervaller kan det vara bra att välja ett löpband som klarar upp till 18 km/h.

Lutning

För att få ut så mycket som möjligt av din träning på löpbandet är det viktigt att enkelt kunna ställa in olika lutningar. Lutningen kan antingen ställas in manuellt eller elektroniskt.

Med en elektronisk lutningsfunktion kan du under passets gång ställa in olika lutningar och få större effekt på din träning.

De flesta löpband har en lutningsgrad mellan 0-15 % och för de flesta användare räcker det med 12 % i maximal lutningsgrad.

Vilka funktioner är bra att ha?

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din träning och göra den både roligare och mer omväxlande är det bra att ha ett par träningsprogram på löpbandet. Det kan t.ex. vara bra att ha program för fettförbränning, backträning, intervaller och pulsträning.

Vi rekommenderar:

GymPartners Löpbandsguide för Nybörjare

För en nybörjare som är lite överviktig eller tyngre och som inte är van att träna på löpband eller som bara vill komma igång med promenader eller lättare jogging rekommenderar vi ett äldre begagnat med proffesionellt Löpband.

GymPartners Löpbandsguide för Erfaren Motionär

För dig som tränat på löpband tidigare och vill ha ut lite mer av din träning rekommenderar vi ett löpband med en lutningsgrad på upp till 15 % för att du ska kunna variera intensiteten.

Löpytans bredd bör vara 45 cm för att du ska kunna springa bekvämt även på mer intensiva och snabba pass.

Vi rekommenderar Precors Löpband 966i & 956i eller Technogyms Excite Jog 500 som har starkare motor 4hk, högre hastighetsgrad till 16km/h och elektronisk lutning.

GymPartners Löpbandsguide för Elit Motionär

För dig som tränar mycket löpning och ställer högre krav på ditt löpband rekommenderar vi förutom en lutningsgrad på 15 % eller över,  även pulsstyrda program och en hastighet upp till 25 km/h.

För att kunna använda löpbandet bekvämt behöver du förutom en längre löpyta även en bredare på minst 50cm.

Vi rekommenderar Premium Löpband frånde största tillverkarna i världen med reservdelar och service i Sverige såsom Precor, Life Fitness, Technogym, Cybex, Startrac och Matrix.

Dessa Löpband har pulsbaserade program, 5-6hk stark motor och en bra stötabsorption för att skona dina leder.

GymPartner Träningsutrustning AB 

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av TräningsmaskinerTräningsredskap,

Hemmagym och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.

Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.

Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket

Andra köpte till dessa produkter

Skivstångsställning

bumpervikter

Skivstång med vikter

Internationell Skivstång

skivstångsset

viktställ

Skivstänger

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

Allabolag presenterar GymPartner 

Sveriges Företag På Hitta.Se 2022