Träning på en Stepup bräda

Vad är en Stepup bräda? Träning på en Stepup bräda (även kallat stepbräda eller träningspall) är helt enkelt en bräda man kan gå upp och ner på. Kom & prova

Vad är en Stepup bräda?. En step up bräda är ett väldigt underskattat träningsredskap! Den ger även balansträning och ett perfekt redskap till att träna upp kondition med hopp och andra pulshöjande övningar.

Träning på en Stepup bräda (även kallat stepbräda eller träningspall) är helt enkelt en bräda man kan gå upp och ner på.

Vad är en Stepup bräda?

Stepup bräda Reebok

Det kan liknas vid en bred pall. En step up bräda är ett väldigt underskattat träningsredskap!

Den ger även balansträning och ett perfekt redskap till att öva upp kondition med hopp och andra pulshöjande övningar. Med hjälp av en stepbräda får du ett enkelt och billigt “hemmagym” som tar väldigt lite plats.

De är väldigt flexibla och du kan träna många muskler genom flertalet olika övningar.

En step up bräda ger bra styrketräning för ben och rumpa, men även kondition. Man skulle såklart kunna ha en vanlig bänk eller kökspall, men risken är då stor att det blir instabilt och du ramlar av.

Vidare så är en vanlig bänk eller pall väldigt känslig för glidning och du riskerar återigen att ramla av och har du otur kan du skada dig allvarligt.

Fördelen med en steppbräda är att den är väldigt stabil. Tack vare specialgummi på fötterna så glider den inte på golv.

Det är även specialgummi på den övre ytan och med sin breda utformning blir den väldigt stabil. Något som är mycket viktigt om du utför högintensiv step up träning!

En annan stor fördel med en step bräda är att höjden oftast är justerbar. På detta sätt kan du få olika tung och varierad träning.

Vad är en Stepup bräda? – Köpguide

Vi har gått igenom utbudet av stepup brädor på alla webbutiker som finns i Sverige såsom Qicraft, Apiro Sport, Concept, Fitness Brands, CL fitness och många fler. Priset ligger mellan cirka 590 och 2000 kronor.

Dock bör du undvika en allt för billig stepbräda. Ofta går inte dessa att justera i höjdled och du riskerar att den snabbt går sönder då kvalitén är undermålig. Men är du ute efter en step up bräda billigt finns det ändå utmärkta alternativ.

I tabellen nedanför har vi tittat på alla stepupbrädor på marknaden och rangordnat dom. Förutom ett billigt pris har vi tittat på kvalité och popularitet.

Eurosport Fitness Step up Bräda - Bästa köp 2022                          

Detta är vårt nya val som bästa köp för 2022! Det är en stabil och bra step up bräda som går att justera i 3 olika höjder: 10, 15 och 20 cm. Maxvikten är på hela 200 kg så du behöver inte oroa dig för hållbarheten. En annan stor fördel är det attraktiva priset.

Stepup-bräda

Läs mer och köp på Eurosport Fitness!

Reebok Stepbräda

Den bästa stepbrädan enligt oss. Detta är en dyrare premium-modell från Reebok. Den används ofta av större gym då den är så funktionell och hållbar. Justerbar i tre olika lägen, 15, 20 och 26 centimeter.

Den enda nackdelen är det ganska höga priset. Ett proffsval helt enkelt!

Läs mer och köp på Gympartner eller Apiro Sport!

Stepup bräda REEBOK

Gymstick - Aerobic Stepper

En bra step up bräda. En budgetmodell från Gymstick. Justerbar i tre olika höjder, 12-17-22 cm. Maxvikt på 100kg så väger du mer bör du köpa en stabilare modell. Läs mer och köp på Hefitness!

Gymstick - Aerobic Stepper

Abilica StepUp Pro

Abilica step up pro. En mycket bra step bräda från Abilica. Den är 90 cm lång, 32 cm bred och höjden kan varieras mellan 13 och 18 cm.

Läs mer och köp på Komplett.se !

StepUp - Aerobic step

Insportline. Detta är en billig och prisvärd stepup bräda från InSPORTline för endast 599:- Kan justeras i höjderna 16, 21 och 26 centimeter. Maxbelastning 200kg. Läs mer och köp på Sporttema!

Casall Step up platform

En stabil stepbräda från Casall. En step up bräda från det klassiska gym-märket Casall. Går ej att justera i höjdled. Läs mer och köp på Casall eller hos GymPartner!

stepbrador-fran-casall

Aerobic Step, Tunturi

En step up bräda från Tunturi. Höjden kan regleras till antingen 15, 20 eller 25 centimeter. Maxbelastning på hela 300kg! Läs mer och köp på Sportgymbutiken!

Varierad träning genom olika övningar

Förhoppningsvis kan du hitta en bra stepbräda av dom vi rekommenderar ovanför. Sedan är det bara att snabbt och enkelt sätta igång med olika övningar där du kan bygga både styrka och kondition snabbt.

Det är vanligt att använda en step up bräda i gruppträning/cirkelträning men det är även ett utmärkt träningsredskap för hemmet då det är lätt att plocka undan och inte tar mycket plats.

Det är möjligt att träna andra muskler än rumpa och ben. Till exempel kan man göra armhävningar och dips, endast fantasin sätter gränser! 

GymPartner Träningsutrustning AB 

Träningsutrustning

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av TräningsmaskinerTräningsredskap

Hemmagym och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.  

Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.  

Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket

Andra köpte till dessa produkter

Skivstångsställning

bumpervikter

Skivstång med vikter

Internationell Skivstång

skivstångsset

viktställ

Skivstänger

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

Allabolag presenterar GymPartner 

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.  Allabolag presenterar GymPartner

Sveriges Företag På Hitta.Se 2022

Sveriges Företag på Hitta.se 2022, där även ditt Gym kan få en gratis, utförlig presentation och verksamhetsbeskrivning av ert lokala Gym vid köp. Vi på GymPartner vill tipsa alla gymägare att lägga upp en bolagspresentation på Hitta.se 2022 med fina bilder som visar ert fina gym och ni kan få länkar till er hemsidas olika tjänster, kontaktuppgifter, bokning, etc.  hitta.se - sveriges privatpersoner och företag Sveriges Företag på Hitta.se 2022, där ditt gymföretag också borde ha en företagspresentation

Hantlar - Köp hantlar här 

Motionscykel för äldre