Strafftullar på Concepts Roddmaskiner

Strafftullar på Concepts Roddmaskiner, Skierg och Bikeerg med 25 % och just nu finns inga i lager hos någon leverantör i Norden.

GymPartner som varit i gymbranschen i över 40 år har köpt in och får in 10st nya, svarta Roddmaskiner Concept2 i i D-modellen till vårt lager på Nämndemansgatan 17 i Mölndal slutet av vecka 1 eller början av vecka 2.

Som en del av handelstvisten mellan USA och Europa har EU infört nya strafftullar för varor från USA. Concept2s maskiner, tillbehör och reservdelar är några av de varor som omfattas av den höjda tullavgiften. 

Strafftullar på Concepts Roddmaskiner, Skierg och Bikeerg

Roddmaskiner, Skierg och Bikeerg

EU inför strafftullar på varor från USA i syfte att sätta press på USA att förhandla fram en lösning för WTO-tvisterna om flygplanssubventioner. Tullarna höjs med 25 procent och gäller varor som skickats från USA efter den 10 november.

Ett stort antal varor omfattas av höjningen, däribland Concept2s produkter. För Concept2 Sveriges del innebär de höjda tullavgifterna en direkt prishöjning på samtliga produkter med 25 procent. – Prishöjningen innefattar maskiner, tillbehör och reservdelar.

Det tog oss lite på sängen, vi var inte beredda på ännu en uppförsbacke i år, säger Mats Störtebecker, ägare på Concept2 Sverige.

Strafftullar på Concepts Roddmaskiner, Skierg och Bikeerg

Samtliga av Europas Concept2-inköpare har under pandemin haft svårt att ta hem maskiner då tillgången varit begränsad.

Concept2 Sverige har jobbat efter en kölista och har valt att inte ta ut någon förskottsbetalning innan maskinen funnits på svensk mark.

– Vi förstår att det kan komma som en liten chock, men vi finns såklart tillgängliga för frågor, säger Mats Störtebecker.

Maria Johem, expert på tullfrågor på Kommerskollegium, säger i ett pressmeddelande att de nya tullkostnaderna kommer att påverka konsumenterna i form av höjda priser på flera olika produkter. Andra varor som omfattas av tullen är exempelvis tobak, ketchup och jordnötter.

– Det är i stor utsträckning färdiga varor som omfattas av strafftullarna, säger hon. För företag som importerar dessa varor blir alltså tullkostnaderna betydligt högre än tidigare.

Om GrandMaster Fitness Gymutrustning

GrandMaster Fitness

Varför investera i GrandMaster Gymutrustning? Över 40 års styrketräning har gett resultat

Det finns ett uttryck som heter ”lyfta skrot”. Dessvärre ligger det ofta väldigt nära sanningen. En träningsmaskin som inte är personanpassad ger en ojämn och felaktig muskelbelastning.

Det i sin tur gör att träningen blir ineffektiv.

Gymutrustning eller kompletta Gym

GymPartner Träningsutrustning Mölndal

GymPartner framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar.

GymPartners Roddmaskiner ingår i Tripell Cardiopaketen

Boka GymPartners Tripell Cardiopaket för hela familjen med följande produkter som passar perfekt i exklusiva hemmagym eller det lilla företagsgymmet:

  • Ny Roddmaskin Concept D-modellen hos GymPartner för 15 900kr + moms 
  • Indoor Walking2 9 900kr + moms, läs här mer här
  • Spinningcykel Supreme Body Bike 9 900kr + moms 

Totalt pris: 35 700kr exm. Mängdrabatt: 6 000kr exm. Detta Tripell Cardiopaket kostar med mängdrabatt 29700 kr exm. För mer läsning se länkarna nedan.

Kontakta Din GymPartner

Källor: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2020:373:FULL&from=SV https://www.kommerskollegium.se/om-oss/nyheter/2020/strafftullar-har-inforts-for-varor-fran-usa/