Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern

Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern när du konditionstränar på Crosstrainern är skonsamt för lederna & ett effektivt sätt att få upp pulsen

Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern

Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern när du konditions tränar på Crosstrainern är skonsamt för lederna och ett effektivt sätt att få upp pulsen. Justera motståndet i steg och handtag för att ge både armar och ben en rejäl utmaning, vilket även påverkar mag- och ryggmuskler.

Här är tre tips på intervallträning som du antingen kör som ett eget pass eller i kombination med styrkeövningar i gymmet

 • Inled passen med 5-10 minuters uppvärmning på crosstrainern, med lätt motstånd, innan du drar upp motståndet och tempot.

 • Det ska vara jobbigt!

Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern, men vad är en Crosstrainer?

Här är tre tips på intervallträning som du antingen kör som ett eget pass eller i kombination med styrkeövningar i gymmet. Inled passen med 5-10 minuters uppvärmning på crosstrainern, med lätt motstånd, innan du drar upp motståndet och tempot. Det ska vara jobbigt! Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern, men vad är en Crosstrainer?

En Crosstrainer är en blandning av ett Löpband, en konditionscykel och en steppmaskin

 • Den är utrustad med handtag så att den även belastar armarna.

 • Du ställer själv in motstånden på crosstrainern.

Träningsprogram på Crosstrainern 2/4/7

 1. Höj belastningen och öka tempot i 2 minuter så att du ligger på ca 8 på en ansträngningsskala av 10.

 2. Sänk sedan belastningen och tempot under 4 minuter, låt pulsen gå ner så att du ligger på ca 5 på en ansträngningskala av 10.

 3. Kör totalt sju intervallomgångar.

 4. Varva ner i fem minuter efter intervallerna. 60/30/20

 5. Kör cross training i cirka 60 sekunder intensivt (ansträngning 9 av 10) och 30 sekunder lugnt (ansträngning 5 av 10), totalt 20 intervaller.

 6. Varva ner i fem minuter efter intervallerna.

 7. Stegen x 5 Kör 5 min-4 min-3 min-2 min-1 min intensivt, med 1 min i lugnt tempo mellan varje intervall.

 8. Ett mentalt skönt pass där intervallerna blir kortare för varje omgång.

 9. Håll ett progressivt tempo, det vill säga att du ökar tempot ju kortare intervallerna blir.

 10. Du kan också öka belastningen ytterligare på de tre kortaste intervallerna.

 11. Varva ner i fem minuter efter intervallerna.

Indoor Walking2-Mindre Crosstrainer

Kör cross training i cirka 60 sekunder intensivt (ansträngning 9 av 10) och 30 sekunder lugnt (ansträngning 5 av 10), totalt 20 intervaller. Varva ner i fem minuter efter intervallerna. Stegen x 5 Kör 5 min-4 min-3 min-2 min-1 min intensivt, med 1 min i lugnt tempo mellan varje intervall. Ett mentalt skönt pass där intervallerna blir kortare för varje omgång. Håll ett progressivt tempo, det vill säga att du ökar tempot ju kortare intervallerna blir. Du kan också öka belastningen ytterligare på de tre kortaste intervallerna. Varva ner i fem minuter efter intervallerna. Indoor Walking2-Mindre Crosstrainer

Denna Indoor Walking2-Mindre Crosstrainer används vid Indoor Walking och är den allra senaste formen för träning i grupp och erbjuder betydligt mer än traditionell konditionsträning!

 1. Indoor Walking är originalet!

Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern Indoor Walking2

 • Träningsformen för alla såväl seniorer som för de med rehabiliteringsbehov eller för de som önskar gå ner i vikt – men glöm inte elitidrottaren.

 • Indoor Walking är en säker träningsmetod med låg belastningsrisk där hela kroppen tränas, till skillnad mot vedertagna träningspass.

 • Denna högeffektiva träningsmetod ger dokumenterat högre förbränning och syreupptagning och kan dessutom utföras på hälften av tiden jämfört med andra träningsformer.

GymPartner säljer endast begagnade Indoor Walking2-Mindre Crosstrainers

 • En crosstrainer är en användarvänlig och effektiv kretsloppsmaskin som utmanar både nybörjare och vana användare med ett stort urval program.

 • Maskinen är en hybrid mellan ett löpband, en stepmaskin och en motionscykel och är väldigt populär på fitnesscenter över hela världen.

 • Och det av en god anledning, för när armarna och överkroppen utöver benen också är i bra rörelse under träningen, förbränns kalorierna effektivt.

 • Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern

Ett brett urval av moderna Crosstrainers

Vi erbjuder vi ett brett urval moderna, professionella crosstrainers – både nya, fabriksrenoverade (CPO) och begagnade maskiner med många träningsprogram, som ger dig ett otal möjligheter att kunna variera din träning med egna eller förprogrammerade träningsprogram, precis som du kan öka och sänka intensiteten. Du kan naturligtvis också mäta din tid, antal steg, distans och inte minst din kaloriförbrukning. Vi ger gärna rådgivning, så att du kan hitta den crosstrainer som matchar ditt behov helt.

Vi erbjuder vi ett brett urval moderna, professionella crosstrainers

 • Både nya, fabriksrenoverade (CPO) och begagnade maskiner med många träningsprogram, som ger dig ett otal möjligheter att kunna variera din träning med egna eller förprogrammerade träningsprogram, precis som du kan öka och sänka intensiteten.

 • Du kan naturligtvis också mäta din tid, antal steg, distans och inte minst din kaloriförbrukning.

 • Vi ger gärna rådgivning, så att du kan hitta den crosstrainer som matchar ditt behov helt.

Populärast just nu 2023: 

Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern – en effektiv kaloriförbrännare

 • Det är en behaglig känsla att träna på en crosstrainer och du uppnår en verkligt god cardiovaskulär träning och hälsosamma resultat.

 • Konstruktionen av crosstrainern säkerställer att flera muskelgrupper – ben, armar, rygg och mage – aktiveras grundligt.

 • På det sättet stiger energiförbrukningen och därför är just denna typ av kretsloppsmaskin en mycket effektiv kaloridödare.

 • Men maskinen kräver att du gör en aktiv insats!

 • Pulsen ska stiga och du behöver se till att stånka ordentligt när du tränar.

Varierad träning med Crosstrainer

 • En stor fördel med att träna på en crosstrainer är att den kontinuerligt tillmötesgår ditt behov och din kapacitet.

 • Desto bättre din form blir, desto mer utmanande träningsprogram kan du välja så att du konstant utmanas och får ut det maximala av din träning.

 • Intervallträna högeffektivt på Crosstrainern men du ska du ta hänsyn till skador när du tränar, är Crosstrainern ett riktigt bra val som kretsloppsmaskin.

 • Den ger dig nämligen inga vertikala stötar upp genom lederna.

Även om GymPartner främst säljer Ny Träningsutrustning och begagnad Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.