BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING?

VARFÖR BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING? Du behöver ha båda typerna av hormoner för att din kropp ska må bra

BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING? Testosteron är ett viktigt könshormon och män har c:a 10 gånger så mycket testosteron som kvinnor. Av Detry.se Moe i General publicerat den augusti 1, 2022

Kvinnor har dock känsligare receptorer, vilket gör att mindre förändringar av manligt könshormon hos kvinnor kan ge märkbara effekter på exempelvis hårväxt, röstläge och liknande.

I kontexten muskeluppbyggnad ökar testosteron rekryteringen av satellitceller, stimulerar proteinsyntes, inhiberar proteinnedbrytning och ökar sannolikt akut både styrka och träningsmotivation.

Allt via effekter på kontraktilitet i muskelceller (kalcium etc), motorneuroner (celler som skickar signaler om muskelrörelser), centrala effekter dels på belöningssystemet och eventuellt också på hjärnans rörelsecentra.

VARFÖR BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING?

Du behöver ha båda typerna av hormoner för att din kropp ska må bra. Många transkillar och ickebinära personer som tilldelades könet tjej när de föddes tar testosteron för att förändra sin kropp. För en del är målet med att ta testosteron att göra kroppen så typiskt manlig som möjligt.

Testosteronbrist är ett tillstånd då mannens kropp inte producerar tillräckligt av det manliga könshormonet testosteron, varpå han kan utveckla bristsymtom.

Det kallas på läkarspråk hypogonadism.1

BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING? Testosteron är ett viktigt könshormon & män har 10gr så mycket testosteron som kvinnor, kvinnor har känsligare receptorer

nebido NÄR BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING?

Testosteroninjektioner är generellt sett långt mer potenta än testosterongel och många går över till injektioner när egenproduktionen minskar av gel.

BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING?

Vad händer nu? BEHÖVER DU TESTOSTERONBEHANDLING?

Testosteron är ett viktigt könshormon & män har 10gr så mycket testosteron som kvinnor, kvinnor har känsligare receptorer

Blodprov kring jul, funderar på om jag vill pusha för Nebido. Det är inget man så lätt hoppar av och på då kroppens egenproduktion av testosteron minskar, vilket tar lite tid att få tillbaka. Särskilt injektioner minskar egenproduktionen av testosteron kraftigt jämfört med testosterongel.

Jag tror inte att det är en bra idé att använda testosteron om man inte behöver det. Har man symptom så skadar det inte att kolla upp sina värden. Delar av Orginaltext på Energikällan.se

Aktuella evenemang hos GymPartner & GymAuktioner 

Black Week 2022- Rea På Gymutrustning

Förhandsvisning Av Black Week - Erbjudande För Stamkunder

Alla bolag - Nyckeltal och Befattningar Allabolag

Sveriges Bolag På Allabolag.Se

GymPartner bolagspresentation på Alla bolag - Allabolag.se

Nyhetsbloggen

Klassisk Massage Malmö

All Gymutrustning kommer från GymPartner Träningsutrustning i Mölndal AB