Vi som älskar Bagaregården

VI SOM ÄLSKAR BAGAREGÅRDEN, då det är en av Göteborgs lummigaste & mysigaste stadsdelar. Gatorna i området är i regel trädkantade & bebyggelsen är blandad

Vi som älskar Bagaregården är bland andra Martin MaXimus Börjesson ägare till GymPartner Träningsutrustning AB, som på gamla dagar blivit intresserad av historia.

"Något som också ligger mig mig lika varmt om hjärtat är att bidra till att småföretagen i Bagergårdens område ska finnas kvar och tjäna sitt uppehälle", därav denna artikels presentation av några av företagen nedan, som anlitat mig som "SEO" kunnig och Webbredaktör.

VI SOM ÄLSKAR BAGAREGÅRDEN

Bagaregården är en av Göteborgs lummigaste och mysigaste stadsdelar. Gatorna i området är i regel trädkantade och bebyggelsen är blandad.

Landshövdingehusens träfasader dominerar men här finns även trävillor, putsade engelska radhus och tegelfastigheter.

FLER ÄLSKAR BAGAREGÅRDEN ÄN DE SOM BOR HÄR 

Stadsdelen kännetecknas av sitt lugn men längs de två huvudgatorna Ånäsgatan och Stockholmsgatan finns ett sprudlande liv.
Synonymt med området är också de grönskande och oftast väl omhändertagna innergårdarna.

I området finns även större grönytor Redbergsparken med sin utsiktsplats och Ånäsfältet där det ständigt hålls aktiviteter.

Från Bagaregården är det inte långt någonstans, från hållplatsen runt hörnet nås hela Göteborg med spårvagn och från Redbergsplatsen avgår såväl bussar som spårvagnar.

Enkelt når man också den smart dragna cykelbanan som når centrum på ett par minuter och E20/E6 via smidiga påfarter.
Delsjöområdets väldiga natur ligger inom cykel- och gångavstånd. Delsjön är ett stort område med stränder, golfabana, fiskevatten, motionsspår, nästintill oändliga promenadstigar och under vintid pulkaåkning, skidåkning, långfärdsskridskor.

HISTORIA LÅNGT TILLBAKA 

Historien om området går långt tillbaka i tiden och namnet kommer från Bagaren som huserade och drev Landeriet som finns kvar än idag.

Landeriets historia går tillbaka till 1700-talet då det bedrevs en korgverksamhet i dess lokaler.

LANDERIET "ÄGDE"

Landeriet blev ett populärt tillhåll och konkurrerade snabbt med innerstadens krogtäta gator.

Den större delen av området uppfördes under 1910- och 1920-tal och Kvarteren väster om Ånäsvägen uppfördes kring sekelskiftet.
Bostäderna byggdes främst för stadens arbetare och ansågs på den tiden ytterst moderna då man till skillnad från de äldre byggnaderna installerade WC-utrymmen i trappuppgångarna istället för ett gemensamt dito på innergården.

Den då gällande stadsplanen framtagen av Albert Lilienberg blev uppmärksammad internationellt för sitt sätt att kombinera olika tidigare stadsplaner på ett utmärkt sätt, något som givetvis lever kvar än idag.

Hela området är markerat som riksintresse och i motiveringarna betecknas det som ett unikt bostadsområde som stått som förebild för andra stadsdelar.

Den gamla landeribyggnaden och parken har ett stort lokalhistoriskt värde.

OMRÅDETS FÖRETAGARE SOM OCKSÅ ÄLSKAR BAGAREGÅRDEN

Köksmästaren Mustafa Demirel på ÅNÄSGRILLEN MED VÄNNER  " Jag har jobbat i köket och lagat mat proffesionellt i över 40 år & jag hoppas verkligen, att mina kunder kommer att uppskatta min mat i 40 år till "

SARA på Ånäs Hårdesign som har en nybyggd frisörsalong på Ånäsvägen 42 som erbjuder sina kunder professionella hårvårdstjänster & hårvårdsprodukter

Sami Shoani på Myway Ånäs Servicebutik Ejdergatan 10A mitt på Spårvagnshållplatsen Ejdergatan

Martin MaXimus Sjukgymnast på Ånäskliniken Fysioterapi Showroom Göteborg.

Här går vi nu ner i backen på Ånäsvägen till ÅNÄS-kliniken som ligger på den högra sidan alltså samma sida som Bagaregården.

Slutet av backen på Ånäsvägen

Vår pizzeria & Sportsbar är beläget vid ÅnäsfältetVÄNNER FIRAR MUSTAFA 2022

Träningsmaskinerna kan delas upp i 7 olika huvudtyper. Löpband, Crosstrainer, Motionscykel, Spinningcykel, Roddmaskin, Gymmaskiner och Fria vikter.

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in 40 years

Many of these can be found on our map of GymPartner's selected partners

Aktuella evenemang hos GymPartner & GymAuktioner  Black Week 2022- Rea På Gymutrustning Förhandsvisning Av Black Week – Erbjudande För Stamkunder Alla bolag – Nyckeltal och Befattningar Allabolag Sveriges Bolag På Allabolag.Se GymPartner bolagspresentation på Alla bolag – Allabolag.se