Våra Löpband utan motor

Löpband är ett av de mest populära redskapen på gymmet, och om du tränar på ett gym som har löpband så är det oftast kö under gymmets mer populära timmar.

Det brukar normalt vara en motor som driver runt löpbandet på en träningsmaskin. Men det finns några modeller där det är din benkraft som får bandet att snurra.

Löpband utan motor

De här löpbanden utan motor är något tystare och en fördel är ju att de inte kräver tillgång till ett strömuttag. Dessa är mycket bra för intervaller på löpband, då man inte behöver fippla med tryckknappar…

Så springer man på Löpband utan Motor

Den kraft med vilken du rör dina fötter bakåt i löpstegen styr hur fort bandet snurrar. Det finns ingen knapp du trycker på för att öka eller sänka löphastigheten. Du bestämmer den själv genom att springa fortare helt enkelt.

På Speedfit, som har en kurvad löpyta, ökar farten när man rör sig på den främre kurvade ytan. För att sänka farten flyttar man sig bakåt mot den bakre kurvan.

Löpband DKFitness 22 är en annan modell som har platt löparyta. Där styr man i stället motståndet med hjälp av magnetism med en spak från 1–10.

Exempel på löpband utan motor

För- och nackdelar med motorlöst löparband

  • Längre livslängd än traditionella band
  • Dyra att köpa in om man inte köper begagnat
  • Lite svårare att lära sig springa på
  • Inga förinställda träningsprogram
  • Dessa är mycket bra för intervaller på löpband, då man inte behöver fippla med tryckknappar…
  • Kräver ingen ström (lägre elkostnad)
  • Kan placeras var som helst
  • Tystare än motordrivna band

För folk som tycker att det är viktigt att kunna få med sig löpbandet även dit där det inte finns el är ett löpband utan motor en möjlighet.

Det här är ett löpband som du själv måste driva runt.

Beroende på modell kan det vara så att du måste hålla i handtagen för att hålla balans och fart.

Det går att hitta billiga begagnade motorlösa löpband. Om du finner ett för under 20 000-tusen kronor kan det vara väl värt att köpa begagnat.

Men då ska du veta att du antagligen får en äldre modell och du kommer ju inte att ha några garantier.

Jämför Löpband med Motor:

Priserna på löpband kan dock variera kraftigt och här tänkte vi gå igenom lite vad som kan påverka priset.

En av de aspekterna som har stört påverkan på priset är vilken sorts motor som sitter i löpbandet.

På mindre löpband är ofta motorn på 2HK eller mindre, medan ett företagsband ofta ligger runt 3HK, och kommersiella band börjar runt 4-5HK.

En kraftigare motor ger en stadigare rörelse och gör att bandet orkar dras runt utan “stopp” även om en tyngre person springer på löpbandet, medan en klenare motor kan ha problem att dra runt löpmattan, samt komma upp i en högre hastighet.

Här är nya löpband utan motor som kan rekommenderas:

3:a Bäst i test löpband

DraxFit löpband utan motor 3:a Bäst i test löpband

Speedfit Löpband utan motor som drivs av de egna stegen. Inga knappar utan du är motorn och bestämmer själv farten, som utomhuslöpning.

Effektivt och mycket bra för intervaller på löpband, då man inte behöver fippla med tryckknappar. Tystgående löpband som är billigt att äga och kräver minimalt med underhåll. Lätt att flytta, ingen el behövs.

Speedfit Löpband utan motor är ett av de mest populära redskapen på gymmet, och om du tränar på ett gym som har löpband så är det oftast kö under gymmets mer populära timmar.

Även i hemmagym har löpband kommit att bli alltmer populärt i takt med att det billigare löpbandet har börjat nå lite högre kvalité.

Rörelse i löpbandet:

Ett mindre löpband kan ibland kännas lite “skrangligt” och det kan kännas som att hela löpbandet gungar en aning, även om bandet klarar en rätt hög belastning.

Om bandet är lite billigare så kan det vara för att dämpningen är lite sämre än på det dyrare bandet.

Om du kollar på de allra billigaste banden så består de i princip bara av en platta med rullar kring vilken en matta rör sig, medan ett lite dyrare band har en hel baskonstruktion med valsar och flera olika dämpningsfunktioner, vilket gör att du inte får samma gung i löpbandet.

Speedfit är ett löpband utan motor

Program och Display:

Speedfit är ett löpband utan motor som drivs av de egna stegen. Inga knappar utan du är motorn och bestämmer själv farten, som utomhuslöpning. ...

Tystgående löpband som är billigt att äga och kräver minimalt med underhåll. Lätt att flytta, ingen el behövs.

Ett dyrare löpband på gymmen kommer med ett stort antal program, möjlighet att mäta puls och kanske även sidofunktioner som fläkt och program där du kan följa en bana eller liknande.

Medan de billigaste löpbanden ofta bara har en fartmätare samt möjlighet att justera fart och lutning, med mycket få andra funktioner.

Prova intervaller på Löpband 

Garantier:

De allra flesta löpband som säljs på marknaden idag har automatiskt garanti för privatpersoner, om man inte köper av en mycket oseriös leverantör.

Däremot finns det ett stort antal löpband som inte har garanti för företagsbruk eller kommersiellt bruk.

Ofta är det endast löpbanden över en viss prisklass och kvalité som har garanti för företagsbruk.

Är du osäker på det löpbandet du tittar på har garantin som du söker, så fråga butiken.

Över lag kan man säga att när det kommer till löpband så får man ungefär vad man betalar för.

Löpband är ett av de redskapen som verkligen slits med tiden, så fundera gärna en extra gång och som klassiskt råd så brukar vi säga att det kan vara värt att plocka bort någon annan produkt till fördel för att uppgradera löpbandet något och få en något mer slittålig produkt.

Löpband MATRIX S-DRIVE PERFORMANCE TRAINER

Detta Löpband utan motor är fullständigt i toppskick, detta Löpband utan motor erbjuder framför allt ett komplett stötabsorberande däck och det är enkelt att programmera och komma i gång med löpningen.

Begagnat Löpband MATRIX S-DRIVE PERFORMANCE TRAINER utan motor, har en Slädbroms med åtta inställningar som ger en verklighetstrogen Prowlerträning.

Vidare så har Löpbandet Fallskärmsbroms med 11 inställningar ger användaren en känsla av verklig fallskärmsmotstånd.

Dessa bromsar kan användas var för sig eller tillsammans för att variera mellan cardio- och styrketräning.

Löpband i världsklass från Sveriges Största Lagerbutik i Mölndal

Här i lagerbutiken säljer vi Sveriges bästa Löpband från de världsledande tillverkarna Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac, Body Bike & GrandMaster by GymPartner.

Löpband begagnat i toppskick är ett av de mest populära redskapen på gymmet, och om du tränar på ett gym som har löpband så är det oftast kö under gymmets mer populära timmar.

Även i hemmagym har begagnade löpband i hög gymkvalitet kommit att bli alltmer populärt i takt med att de är så mycket billigare än nya Löpband i samma varumärke.

Observera att varje begagnat Löpband i hög kvalitet som testas, servas av oss kan vi endast sälja med 6 månaders reservdelsgaranti om en servicetekniker godkänt produkten.

Löpband som inte är i gymkvalitet säljer vi i befintligt skick och utan garantier. “Skrivet av mig, Martin MaXimus Börjesson som varit verksam i gymbranschen sedan 1979, då jag startade mitt första gym. Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym.

Läs om det exklusivare Löpbandet Precor 885

Gillar du Löpband från Life Fitness så läs här

GymPartner Träningsutrustning AB 

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av TräningsmaskinerTräningsredskap,

Hemmagym och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.

Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.

Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket

Andra köpte till dessa produkter

Skivstångsställning

bumpervikter

Skivstång med vikter

Internationell Skivstång

skivstångsset

viktställ

Skivstänger

Även om GymPartner Sweden säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

Du kan också läsa om Concepts nya löpband här