Hur effektivt är Bodypump?

Hur effektivt är Bodypump? Träna hemma med olika bra styrketräningsövningar & tyngre vikter som bygger muskelmassa värt namnet

Hur effektivt är Bodypump? Detta är en fråga som många säkert är nyfikna på och detta svar säkert något som kommer reta upp en del. Om vi delar upp din frågeställning i de olika delarna:

Jag rekommenderar jag dig att läsa tidigare svar vad det gäller styrketräning och muskeltillväxt samt ta del av mitt träningsprogram i denna artikel 

Hur effektivt är Bodypump?

Hur effektivt är Bodypump? Detta är en fråga som många säkert är nyfikna på och detta svar säkert något som kommer reta upp en del. Om vi delar upp din frågeställning i de olika delarna: Jag rekommenderar jag dig att läsa tidigare svar vad det gäller styrketräning och muskeltillväxt samt ta del av mitt träningsprogram i denna artikel

Om vi går in på bodypump som träningsform så finns det generellt två läger och jag ska inte göra någon hemlighet av att jag inte tycker det är en bra träningsform och då inte heller som komplement till löpning.

Nu ska jag förklara varför

Jag skulle säga att de fördelar som finns med bodypump är att det är bättre än ingen träning, att det kan väcka en nyfikenhet för kvalitativ styrketräning och att vissa har lättare att träna i grupp.

Tyvärr tycker jag att nackdelarna väger över och vet nu samtidigt att jag säkert retar upp en del.

Jag upplever att bodypump som träningsform är en icke-kvalitativ träning med tekniskt svåra, ej fullständiga, d v s att hela rörelsen inte utförs i hela rörelsebanan, övningar som ska utföras i tempo till musik.

Inte efter förmåga, kroppslängd, rörelseutslag, teknik o s v.

Hur effektivt är Bodypump?

Då klassen oftast utförs i stora grupper så kan ej varje deltagare rättas. Något som vid en dåligt utförd rörelse tyvärr kan leda till överbelastnings- eller följdskador.

Inga krav finns heller på att instruktören har annan utbildning än Les Mills och således, i det fallet, har en begränsad kunskap om anatomi, fysiologi, biomekanik o s v.

Ytterligare en sak som, icke vetenskapligt, skulle dra mig för att köra eller rekommendera bodypump är det stora antalet instruktörer jag träffat genom åren som dragit på sig skador, i framför allt axlar, och varit tvungna att vara sjukskrivna.

Jag skulle inte rekommendera bodypump som komplement till löpningen utan som tidigare rekommenderats att träna tyngre/explosivt.

Är Bodypump bra konditionsträning?

Rent muskulärt kan det också sägas att pump är mer uthållighetsträning eller möjligtvis styrkeuthållighet än styrketräning. Ingen markant volymökning av muskulatur kan inte heller påvisas då proteinsyntesen är liten vid styrkeuthållighet, något som ev skulle kunna vara en fördel i ditt läge. Det finns en, enligt min mening, bra artikel på Träningslära.se om bodypump.

Rent muskulärt kan det också sägas att pump är mer uthållighetsträning eller möjligtvis styrkeuthållighet än styrketräning.

Ingen markant volymökning av muskulatur kan inte heller påvisas då proteinsyntesen är liten vid styrkeuthållighet, något som ev skulle kunna vara en fördel i ditt läge.

Det finns en, enligt min mening, bra artikel på Träningslära.se om bodypump. (http://traningslara.se/bodypump-en-uppdatering-med-fler-studier-del-ii/)

Där du/ni kan läsa mer ingående om bodypump och dess påstådda och visade effekter.

Så avslutningsvis skulle mitt råd vara att undvika bodypump och att istället anlita en personlig tränare för ett individuellt upplägg med en korrekt teknik.

Träna hemma med tyngre vikter som bygger muskelmassa – 19 övningar att träna hemma enligt PT-Online 

Träna hemma med olika bra styrketräningsövningar och med tyngre vikter som bygger muskelmassa Varje övning visas med bild, text och ofta länk till en mer djupgående förklaring av övningens utförande och effekt.

Träna hemma anpassat efter dig och ditt mål

1. Utfall

Gående utfall är en bra benövning för att träna lår och rumpa.

2. Armhävningar

En klassisk armhävning tränar framför allt bröst och triceps. Armhävningar kan dock utföras på flera olika sätt, för att antingen träffa någon av muskelgrupperna mer specifikt, eller för att göra de traditionella armhävningarna tyngre.

3. Knäböj med tyngre vikter som bygger muskelmassa

När du tränar knäböj så tränar du en övning som i stort sett tränar hela kroppen, men självklart mest underkroppen. De primära muskelgrupperna som tränas vid olika typer av knäböj är lår, rumpa, vader och mage.

Knäböj med tyngre vikter som bygger muskelmassa När du tränar knäböj så tränar du en övning som i stort sett tränar hela kroppen, men självklart mest underkroppen. De primära muskelgrupperna som tränas vid olika typer av knäböj är lår, rumpa, vader och mage

4. Rumplyft

En skön och bra rumpövning att träna hemma som aktiverar rumpmusklerna, mage och bål. Bäst utförs övningen med kontrollerade repetitioner där du spänner rumpmusklerna maximalt i slutet av övningen innan du långsamt går tillbaka till startläget igen.

Rumplyft En skön och bra rumpövning att träna hemma som aktiverar rumpmusklerna, mage och bål. Bäst utförs övningen med kontrollerade repetitioner där du spänner rumpmusklerna maximalt i slutet av övningen innan du långsamt går tillbaka till startläget igen.

5. Fällkniven

En utmanande magövning att träna hemma som kräver kroppskontroll och magstyrka.

Fällkniven En utmanande magövning att träna hemma som kräver kroppskontroll och magstyrka.

6. Enbensknäböj

En utmanade och tuff benövning som du kan utföra hemifrån och med enbart kroppsvikten som träningsredskap. Denna övning ställer höga krav på teknik, styrka och kroppskontroll.

Enbensknäböj En utmanade och tuff benövning som du kan utföra hemifrån och med enbart kroppsvikten som träningsredskap. Denna övning ställer höga krav på teknik, styrka och kroppskontroll.

7. Explosiva knäböj med hopp

En bra uppvärmningsövning som ”väcker” upp kroppen och aktiverar musklerna.

Explosiva knäböj med hopp En bra uppvärmningsövning som ”väcker” upp kroppen och aktiverar musklerna.

8. Situps

Traditionell övning som är vanligt förekommande i träningsprogram.

Situps Traditionell övning som är vanligt förekommande i träningsprogram.

9. Rygglyft

Klockren övning som tränar ländrygg (nedre delen av ryggen) och rumpa.

Rygglyft Klockren övning som tränar ländrygg (nedre delen av ryggen) och rumpa.

10. Superman

En bra helkroppsövning som ger extra träning mot rumpa, mage och lår.

Superman En bra helkroppsövning som ger extra träning mot rumpa, mage och lår.

11. Mountainclimber

Tuff helkroppsövning som ger rejäl bränning i magmusklerna

Mountainclimber Tuff helkroppsövning som ger rejäl bränning i magmusklerna

12. Omvända utfall med gummiband

Ett bra träningsredskap för din träning hemifrån är gummiband. Vi går igenom några bra övningar som du kan utföra hemifrån med kroppsvikt och gummiband.

Omvända utfall med gummiband Ett bra träningsredskap för din träning hemifrån är gummiband. Vi går igenom några bra övningar som du kan utföra hemifrån med kroppsvikt och gummiband.

13. Stående rodd (gummiband)

Bra övning med gummiband som stärker upp axlarna och ger träning av rygg.

Stående rodd (gummiband) Bra övning med gummiband som stärker upp axlarna och ger träning av rygg.

14. Armhävningar med gummiband

När du är redo för progression till din vanliga armhävningar så kan du ta hjälp av ett gummiband.

Då kan du göra den excentriska fasen tyngre vilket är mycket positivt för din utveckling.

Armhävningar med gummiband När du är redo för progression till din vanliga armhävningar så kan du ta hjälp av ett gummiband. Då kan du göra den excentriska fasen tyngre vilket är mycket positivt för din utveckling.

15. Alternerande axelpress med gummiband

En bra övning som ger bra träning av axlarna men även tränar balans, kroppskontroll och bål.

Alternerande axelpress med gummiband En bra övning som ger bra träning av axlarna men även tränar balans, kroppskontroll och bål.

16. Omvända gummibandscurls

Tränar dina biceps med gummiband. Håll emot på vägen ned för extra bra träning.

Omvända gummibandscurls Tränar dina biceps med gummiband. Håll emot på vägen ned för extra bra träning.

17. Höftlyft

Bra övning för att träna mage och höftböjarmusklerna.

Höftlyft Bra övning för att träna mage och höftböjarmusklerna.

18. Omvända flyes

Tränar baksida axlar och rygg. Jobba med kontrollerade repetitioner där du känner muskelkontakten genom hela rörelsebanan.

Omvända flyes Tränar baksida axlar och rygg. Jobba med kontrollerade repetitioner där du känner muskelkontakten genom hela rörelsebanan.

Teknik och utförande

Stå med fötterna på mitten av gummibandet och böj överkroppen med midjan. Håll handtagen med händerna korsade, som bild 1. Lyft hantagen rakt uppåt tills du når axelhöjd, pausa där en sekund.

Håll ryggen helt rakt under hela setet, stå med lätt böjda knän och rak nacke (ej blicka uppåt).

INSTRUKTION I OMVÄNDA FLYES

19. Sidoplanka

Tränar axlar, mage och balans.

Sidoplanka Tränar axlar, mage och balans. Obs! Jag har lånat en hel del bilder och citat från studier etc. den som känner sig kränkt är välkommen att begära rättelse eller skadestånd.

Obs! Jag har lånat en hel del bilder och citat från studier etc. den som känner sig kränkt är välkommen att begära rättelse eller skadestånd.

GymPartners sk. Bodypumpset 

GymPartner Träningsutrustning AB 

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av TräningsmaskinerTräningsredskap,

Hemmagym och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.

Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.

Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket

Andra köpte till dessa produkter

Skivstångsställning

bumpervikter

Skivstång med vikter

Internationell Skivstång

skivstångsset

viktställ

Skivstänger

GymPartner Träningsutrustning Mölndal

GymPartner framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar.

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

Allabolag presenterar GymPartner 

Läs om din bolagspresentation på Alla bolag Hantlar - Köp hantlar här  Motionscykel för äldre   Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal. Allabolag presenterar GymPartner

Sveriges Företag På Hitta.Se 2022

Vi på GymPartner vill tipsa alla gymägare att lägga upp en bolagspresentation på Hitta.se 2022 med fina bilder som visar ert fina gym och ni kan få länkar till er hemsidas olika tjänster, kontaktuppgifter, bokning, etc. hitta.se - sveriges privatpersoner och företag Sveriges Företag på Hitta.se 2022, där ditt gymföretag också borde ha en företagspresentation