Vilken Träningsbänk behöver jag?

Har du funderat på att köpa en träningsbänk men blivit helt paralyserad av alla olika modeller och dess specifikationer?Då har du kommit rätt. 

Vilken Träningsbänk behöver jag? Har du funderat på att köpa en träningsbänk men blivit helt paralyserad av alla olika modeller och dess specifikationer? Då har du kommit rätt.

Vilken Träningsbänk behöver jag?

Vilken Träningsbänk behöver jag? Har du funderat på att köpa en träningsbänk men blivit helt paralyserad av alla olika modeller och dess specifikationer? Då har du kommit rätt.

Vad finns det för olika träningsbänkar? En träningsbänk kan se ut på några olika sätt. Dom två vanligaste versionerna är plana och ställbara bänkar.

Hur mycket man kan variera lutningen på en ställbar träningsbänk kan variera och desto mer desto bättre.

En bra lösning för den trångbodde är en ihopfällbar träningsbänk som kan gömmas undan när den inte används.

En annan sorts bänk är en renodlad situpsbänk som främst är till för magträning.

Vilka övningar kan man göra?

De flesta övningar kan utföras med en bänk, så länge du har hantlar och vikter hemma kan du med en träningsbänk utföra i stort sett varenda övning som finns.

Vilken Träningsbänk behöver jag Ställbar eller Plan?

Allra störst variation av övningar får du med en ställbar träningsbänk och det är också det som är det bästa valet enligt mig.

Men även en plan bänk har sina fördelar.

De flesta övningar kan utföras med en bänk, så länge du har hantlar och vikter hemma kan du med en träningsbänk utföra i stort sett varenda övning som finns. Vilken Träningsbänk behöver jag Ställbar eller Plan? Allra störst variation av övningar får du med en ställbar träningsbänk och det är också det som är det bästa valet enligt mig. Men även en plan bänk har sina fördelar.

Att tänka på om man ska köpa en träningsbänk

Det avgörande inför ett köp är ens intentioner, vad ska du ha bänken till? De faktorer som främst avgör skillnaden på olika träningsbänkar är följande: Hur mycket vikt tål den? Funktionalitet Kvalitet Pris Vikt

Vilken Träningsbänk & vad är viktigast?

Den kanske viktigaste frågan är hur mycket vikt den ska tåla. Man kan hitta en riktigt billig träningsbänk på stora prispressade varuhus, men dessa är inte att rekommendera enligt mig.

Anledningen är främst att de tål väldigt lite vikt och är av låg kvalitet. Du vill INTE att bänken ska rasa ihop när du kör tunga övningar. Detta kan vara förenat med stora skador och i extrema fall döden.

Billigt är inte alltid bra. Det man ska tänka på när det kommer till angiven maxbelastning på en träningsbänk är att det inkluderar både din kroppsvikt och hantlar/stänger.

Vissa billiga träningsbänkar har en angiven maxbelastning på 100 kg, vilket är alldeles för lite.

En person som väger 80 kg kan då träna som mest med två 10 kilos hantlar… Även om man är ute efter en billig träningsbänk bör man leta efter en som har en maxbelastning på minst cirka 150 kg.

Väger man lite och inte har tänkt köra några tunga vikter duger ju detta alldeles utmärkt. Men har du tänkt köra riktigt tungt, ja då får du titta på lite kraftigare träningsbänkar.

Vilken Träningsbänk och vilken funktionalitet ?

Vilken Träningsbänk och vilken funktionalitet ? Med funktionalitet menar jag främst om det är en plan eller ställbar träningsbänk. En ställbar bänk ger dig allra mest möjligheter till olika övningar. Vilken övning du än kör så kan du alltid justera lutningen lite för att få annorlunda träning. Men även när det kommer till ställbara träningsbänkar så skiljer sig graden av ställbarhet en del. Till exempel kan man inte vinkla sitsen på vissa bänkar vilket är en ganska bra funktion. Man bör även kolla upp om det går att få till en så kallad inverterad lutning (lutning neråt) av ryggstödet. Detta fungerar bara på vissa bänkar men ger ytterligare möjligheter till varierad träning. Plan gymbänk med hantel, men en plan träningsbänk är absolut inte att avfärda. Den kan definitivt ha sin plats i ditt lilla hemmagym. Till exempel som en statisk bänk i en bänkpress-anordning är det utmärkt med en plan modell. Du kan även få en stabilare och tåligare bänk för mindre pengar jämfört med en ställbar tack vara dess lägre komplexitet.

Med funktionalitet menar jag främst om det är en plan eller ställbar träningsbänk. En ställbar bänk ger dig allra mest möjligheter till olika övningar. Vilken övning du än kör så kan du alltid justera lutningen lite för att få annorlunda träning.

Men även när det kommer till ställbara träningsbänkar så skiljer sig graden av ställbarhet en del. Till exempel kan man inte vinkla sitsen på vissa bänkar vilket är en ganska bra funktion. Man bör även kolla upp om det går att få till en så kallad inverterad lutning (lutning neråt) av ryggstödet.

Detta fungerar bara på vissa bänkar men ger ytterligare möjligheter till varierad träning. Plan gymbänk med hantel, men en plan träningsbänk är absolut inte att avfärda. Den kan definitivt ha sin plats i ditt lilla hemmagym.

Till exempel som en statisk bänk i en bänkpress-anordning är det utmärkt med en plan modell. Du kan även få en stabilare och tåligare bänk för mindre pengar jämfört med en ställbar tack vara dess lägre komplexitet.

Vilken Träningsbänk behöver jag och vilken Kvalitet ?

Återigen, du vill inte att din träningsbänk brakar ihop mitt under en övning, därför bör du undvika riktiga lågbudgetbänkar.

Att köpa en träningsbänk av god kvalitet är en billig skadeförsäkring. Med en gymbänk av hög kvalitet har du ett redskap du kan känna dig trygg med och som kommer hålla i många många år.

Pris

Självklart är priset en viktig faktor när det kommer till en gymbänk. Problemet vissa gör när dom ska köpa en bänk är att dom tror att det allra billigaste fungerar bra, det är ju bara en “bänk”, eller?

När jag har tittat på en del riktiga lågbudget bänkar ute i handeln har jag blivit mörkrädd. Konstruktionen, svetsarna och materialvalet lämnar mycket att önska. Men med detta sagt kan du fortfarande hitta en billig träningsbänk av hög kvalitet.

Men istället för att betala 300-500:- bör du rikta in dig på runt en tusenlapp som lägsta nivå. Vilken är den bästa träningsbänken 2020? För att kora den bästa träningsbänken har vi valt ut några av de mest intressanta modellerna till vår topplista.

Om du inte får resultat med din träning?

Läs min artikel här

Vi har gått igenom utbudet i alla stora svenska träningsbutiker.

Ställbar bänk-GrandMaster 3X Träningsbänk 

Bästa träningsbänken Ställbar bänk-GrandMaster 3X

Detta är vår nya vinnare för 2019 och 2020. Det är en riktigt robust och kraftig träningsbänk som lämpar sig för tuff användning. Den klarar även av att användas kommersiellt, på till exempel ett gym.

Den kostar lite mer än vissa andra bänkar, men då får du en bänk som kommer stå pall för alla test och hålla väldigt länge! Den vinner på sin kraftiga konstruktion som tål hela 350 kg maxbelastning, möjlighet till inverterad lutning samt att den är lätt att flytta med handtag och transporthjul.

Ett riktigt bra kvalitetsköp med andra ord!

Max användarvikt: 350kg

Ställbar lutning mellan -10 och 85 grader

Möjlighet till inverterad lutning

Ställbar sits

Vikt: 35 kilo

Transporthjul för enkel förflyttning

Läs mer och köp den på hos GymPartner  Ställbar bänk-GrandMaster 3X 

Populärast just nu: 

GymPartner Mölndal

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av TräningsmaskinerTräningsredskap
Hemmagym  och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.

Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.  
Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket

Populärt

GymPartner Träningsutrustning Mölndal

GymPartners framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar. GymPartner på Google  Läs om din bolagspresentation på Alla bolag  Hantlar - Köp hantlar här   Motionscykel för äldre

Vi rekommenderar att du följer Maximus på Ånäskliniken

MaXimus The GrandMaster Blogg på Substack

Mina världsledade varumärken i begagnade produkter är Technogym, Life Fitness, Precor, Startrac & Cybex

Även om GymPartner främst säljer Ny Träningsutrustning och begagnad Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

+4676-393 30 57 

GymPartners framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar.