Vad är en Stepbräda?

En stepbräda ger dig ett enkelt och billigt “hemmagym” som dessutom tar lite plats. Du kan enkelt träna ben och rumpa, armar, core

Vad är en Stepbräda? Vill du hålla formen och är ute efter ett redskap som ger dig förutsättningar att träna både kondition och styrka? Step är en fitnessaktivitet som passar de allra flesta.

Detta är en guide för dig som funderat på att köpa en stepbräda till ditt hemmagym.

Vad är en Stepbräda?

En stepbräda, även kallat step up bräda eller träningspall, är ett träningsredskap som liknar en avlång och låg pall. Du använder den till att gå upp och ned på för att träna din kondition.
Du kan också använda den för att göra styrkeövningar. Främst tränar du lår, vader och rumpa.
Du kan också använda brädan för att göra exempelvis armhävningar eller dips eller för att göra core-övningar så som plankan eller ”bergsklättraren”, endast fantasin sätter gränser.

Fördelar

En stepbräda ger dig ett enkelt och billigt “hemmagym” som dessutom tar lite plats. Du kan enkelt träna ben och rumpa, armar, core och kondition med hjälp av din bräda. Stepbrädan ger också balansträning.
Ett tips är att använda den som en slags enklare trappmaskin, helst i samband med att du håller i vikter.
En annan möjlighet är att använda den när du gör situps, armhävningar eller någon annan typ av kroppsviktsövning.
Om du gillar att träna med vikter kan du ligga på din bräda och använda den som en enklare träningsbänk.
Fördelen jämfört med en vanlig pall är att en step up bräda är anpassad för att ge dig ett stabilt underlag. Den glider inte iväg eller tippar när du använder den. Dessutom ät höjden ofta justerbar, vilket gör att du kan variera hur tung du vill att din träning ska vara.

Köpguide Vad är en Stepbräda?

Priset på en stepbräda ligger någonstans mellan 500 kronor och 2000 kronor. Har du riktigt skralt i kassan finns det ännu billigare alternativ.
Detta är dock ingenting vi rekommenderar eftersom en allt för billig bräda ofta har sämre kvalité och saknar funktionen av att kunna justeras i höjd. Nedan har vi listat de stepupbrädor på marknaden som vi tycker håller god kvalité, är prisvärda och har fått bra recensioner av sina köpare.

Topplista bästa stepbräda 2020

Nedanför är de step up brädor vi anser vara bäst i test.

#1 Reebok Stepbräda

Detta är den bästa stepbräda enligt oss
Detta är marknadens bästa stepbräda, enligt många.  Det är en klassisk modell som kan justeras i tre olika höjder, 15, 20 och 26 cm. Maxvikten för användare ligger på 180 kg.
Eftersom denna bräda håller så god kvalité och är så funktionell brukar den köpas in till professionella gym. Priset är lite högre men du får vad du betalar för – en riktigt hållbar och prisvärd step up bräda.
Reebok med Bodypumpset 

Finansiering av Bodypumpset-Stepup-bräda Gymmatta + 2 st nya 5 kg’s hantlar i neoprene ingår

GymPartner Sweden har valt att arbeta tillsammans med Svea ekonomi för att ge våra kunder möjlighet till snabba kreditbesked, enkla rutiner och personligt engagemang.
Hos Svea Ekonomi kan du köpa på avbetalning utan ränta som privatperson.
Upptill 24 månaders avbetalning utan ränta.
Release Finans erbjuder ett genomarbetat koncept för leasing, hyra och konsumentkrediter med stor rörlighet.