Vad är en armmaskin?

Vad är en armmaskin? Oftast har dom flesta gym en armmaskin idag, dom flesta som besöker ett gym är vana vid att använda sig utav en armmaskin.

Vad är en armmaskin? Oftast har dom flesta gym en armmaskin idag, dom flesta som besöker ett gym är vana vid att använda sig utav en armmaskin.

När man besöker ett gym tar man nästan förgivet att ett gym är utrustad med åtminstone en armmaskin, fria vikter, hantlar och kettlebells.

Vad är en armmaskin?

En armmaskin är perfekt för en nybörjare som inte har stabiliserat sina muskler ännu. Med hjälp av en armmaskin kan det vara lättare att träna isolerade muskelgrupper och träna upp rörelserna i vissa övningar.
För de som saknar full muskelkapacitet, har bristande balans eller rörelse i armar kan maskiner vara ett bra hjälpmedel.

Vad är en armmaskin?

GymPartner erbjuder olika armmaskiner för att träna biceps, triceps som axlar. Vissa armmaskiner är mer mångsidiga än andra och kan användas för att träna flera olika muskelgrupper.

Biceps brachii aktiveras tex. av Armcurl-Bicepsmaskin Gym80

Biceps brachii (latin: musculus biceps brachii, "armens tvåhövdade muskel" eller tvåhövdade överarmsmuskeln) är en skelettmuskel på överarmens (brachium) framsida vars främsta uppgift är att böja (flexera) armbågsleden (art. cubiti) och rotera underarmen (antebrachium). Biceps brachiis antagonist är m. triceps brachii.

Triceps brachii aktiveras tex. av Dipsmaskin-Tricepspress GrandMaster PRO

Triceps brachii, eller vardagligt bara triceps, är en trehövdad muskel på överarmens

baksida. Triceps är en muskel. Muskeln kallas trehövdad eftersom den har en infästning i underarmen vid armbågen, men tre olika infästningar i den övre delen. Den första infästningen är i överarmens övre inre del, den andra i överarmens övre yttre del och den tredje i skulderbladet.

Triceps ser till att armen kan räta ut sig, det vill säga att den är biceps brachiis antagonistIdrotter som drar fördel av god styrka gällande triceps är bland annat kulstötningstyrkelyftboxningbordtennisgolftennisfäktning med mera.

Armmaskiner-redskap i världsklass

Armmaskiner-redskap i världsklass med fokus på Biceps och Triceps-muskulaturen. Vi har flera världskända varumärken såsom Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac och Svenska Nordic Gym och Gymleco.

Har du frågor eller funderingar kring våra olika armmaskiner kan du alltid kontakta vår kunniga Personliga tränare här