Vad är en armmaskin?

Vad är en armmaskin? Oftast har dom flesta gym en armmaskin idag, dom flesta som besöker ett gym är vana vid att använda sig utav en armmaskin.

Vad är en armmaskin? Oftast har dom flesta gym en armmaskin idag, dom flesta som besöker ett gym är vana vid att använda sig utav en armmaskin.

När man besöker ett gym tar man nästan förgivet att ett gym är utrustad med åtminstone en armmaskin, fria vikter, hantlar och kettlebells.

Vad är en armmaskin?

En armmaskin är perfekt för en nybörjare som inte har stabiliserat sina muskler ännu. Med hjälp av en armmaskin kan det vara lättare att träna isolerade muskelgrupper och träna upp rörelserna i vissa övningar.

För de som saknar full muskelkapacitet, har bristande balans eller rörelse i armar kan maskiner vara ett bra hjälpmedel.

Armmaskiner hos GymPartner Träningsutrustning i Mölndal 

GymPartner Träningsutrustning erbjuder olika armmaskiner för att träna biceps, triceps som axlar. Vissa armmaskiner är mer mångsidiga än andra och kan användas för att träna flera olika muskelgrupper.  Biceps brachii aktiveras tex. av Armcurl-Bicepsmaskin Gym80  Biceps brachii (latin: musculus biceps brachii, "armens tvåhövdade muskel" eller tvåhövdade överarmsmuskeln) är en skelettmuskel på överarmens (brachium) framsida vars främsta uppgift är att böja (flexera) armbågsleden (art. cubiti) och rotera underarmen (antebrachium).   Biceps brachiis antagonist är m. triceps brachii.

GymPartner erbjuder olika armmaskiner för att träna biceps, triceps som axlar

Vissa armmaskiner är mer mångsidiga än andra och kan användas för att träna flera olika muskelgrupper.

Biceps brachii aktiveras tex. av Armcurl-Bicepsmaskin Gym80

Biceps brachii (latin: musculus biceps brachii, "armens tvåhövdade muskel" eller tvåhövdade överarmsmuskeln) är en skelettmuskel på överarmens (brachium) framsida vars främsta uppgift är att böja (flexera) armbågsleden (art. cubiti) och rotera underarmen (antebrachium). 

Biceps brachiis antagonist är m. triceps brachii.

Triceps brachii aktiveras tex. av Dipsmaskin-Tricepspress GrandMaster PRO

Triceps brachii, eller vardagligt bara triceps, är en trehövdad muskel på överarmens 

baksida. Triceps är en muskel. Muskeln kallas trehövdad eftersom den har en infästning i underarmen vid armbågen, men tre olika infästningar i den övre delen.

Den första infästningen är i överarmens övre inre del, den andra i överarmens övre yttre del och den tredje i skulderbladet.

Triceps ser till att armen kan räta ut sig, det vill säga att den är biceps brachiis antagonistIdrotter som drar fördel av god styrka gällande triceps är bland annat kulstötningstyrkelyftboxningbordtennisgolftennisfäktning med mera.

Armmaskiner-redskap i världsklass

Armmaskiner-redskap i världsklass med fokus på Biceps och Triceps-muskulaturen. Vi har flera världskända varumärken såsom Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac och Svenska Nordic Gym och Gymleco.

Har du frågor eller funderingar kring våra olika armmaskiner kan du alltid kontakta vår kunniga Personliga tränare 0763933057 Max

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova Träningsmaskinerna som kan delas upp i 7 olika huvudtyper.

Löpband, Crosstrainer,  Motionscykel, Spinningcykel, Roddmaskin, Gymmaskiner och Fria vikter, i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

GymPartner på Google 

Läs om din bolagspresentation på Alla bolag

Hantlar - Köp hantlar här 

Motionscykel för äldre  

Domänen Allabolag.se – Smidig tjänst för snabb och övergripande analys av alla bolag 2022 (noterade och onoterade) som enligt sajten ägs av UC Affärsinformation AB.  Sedan 2018 ingår UC det nordiska affärs-informationföretaget Enento Group, som har verksamhet i både Finland, Sverige, Norge och Danmark. Enento Group har en stark nordisk närvaro på marknaden sedan 2018 Vi vet att våra kunder i Norden behöver göra många snabba och viktiga beslut varje dag.  Men vad är ett beslut utan tillförlitliga analyserade data?