Gymguide över Phuket - Gym i Thailand

Gymguide över Phuket - Gym i Thailand. Med anledning av den fruktansvärda naturkatastrofen i Sydostasien julen 2004, vi hoppas på att katastrofen snart skall vara ett minne blott med sår i både mark och själ läkta.

Och att detta semesterparadis återigen kan bli sig något så när likt.

Gymguide över Phuket - Gym i Thailand

Vi vill i samband med denna lilla gymguide tillkommande även sända våra varma tankar till anhöriga och vänner, vilka drabbades av den fruktansvärda katastrofen.

Här en uppdatering september 2022 av Karl-Gunnar Klausen:

Gym i Thailand

Här kommer en hälsning från soliga Pattaya i Thailand. Med anledning av att Fitness24Seven expanderar allt mer och nu alltså har börjat erövra Asien skickar vi dessa rader.

Vi har nyligen öppnat ett gym i centrala Pattaya (mitt på Second Road) och vill härmed hälsa alla skandinaviska turister varmt välkomna hit.

Vi har ett fullt utrustat gym (med svenska maskiner), flera workout pass varje dag (med bl a svenska instruktörer) och en boxningsavdelning (med thailändska professionella tränare).

Våra lokaler är alltid rena och fräscha - vilket verkar vara ganska unikt här nere, om man ska döma av våra asiatiska konkurrenter.

Det finns gym här nere där de enda stamgästerna är kackerlackor - de är visserligen STORA och GROVA, det ska erkännas, men ändå...

Gymmet är redan en succé och ett talande bevis på att det finns hälsosammare intressen än de som Pattaya kanske är mest känt för. Till sist: en eloge till, Ove, till Kent Gustavsson.

Inte bara för att Body bra tidning, utan för ert genuina intresse för den här motionsformen (vilket ni bevisar varje gång allmänheten av oförstånd och massmedia av profitskäl försöker smutskasta eller misskreditera varje människa som hållit i en hantel eller satt foten i en aerobicssal). Ja, det var väl allt, då.

Han en trevlig vinter - det ska vi!

Adressen är: World Class 397/23 Moo 10. Second Road
Pattaya City, Banglamung, Chonburi 20260 Thailand

Tel: +38-411-116
Fax: +38-411-117

Othello - manager Pars! - aerobics manager

Mervi, Paul och Matts - stolta ägare

Träna i Thailand: Sommarguide över Phuket

Ni som aldrig varit i Thailand kommer inte att bli besvikna. Thailand är i de flesta fall avseenden ett komplett land, fullt med vänliga och service-minded människor som älskar muskler!

Thailand är ett land som blir allt populärare att resa till. Associationerna kring detta kontrastfyllda land är på gott och ont många, men som bekant ser människan vad den vill se och gör vad den vill, och här finns mängder av saker att välja på!

Thailands mest populära turistort heter numer Phuket. En stad med vita stränder, tät djungel, turkosblått hav och ett dramatiskt landskap. Allt harmoniskt ihop-mixat med de vänliga människor som du möter.

Att prisnivån är låg och varuutbudet stort bidrar till att även den köpsugne blir förnöjsam. Intensiteten kring dig bestämmer du själv då exploateringen är av varierande art, men det går fortfarande att finna en "egen lugn vik".

Muskelstimulans till frukost

För oss som tränar är Phuket ett paradis! Här finns allt för att bibehålla en god semester-shape, men duger även ypperligt för dig som skulle vilja ha lite av ett träningsläger.

Många i den svenska bodybuildingeliten reser mer eller mindre hit regelbundet; Ingvar och Liselott Larsson, Dennis Fagerstrand och Johan Oldenmark är några som upptäckt kvalitéerna med detta land.

Träningen bör helst utföras på morgonen efter en rejäl frukost. Klimatet är tropiskt med en följaktligen hög luftfuktighet.

Detta kräver en kontinuerlig vätsketillförsel, "hinka i dig" så mycket som möjligt direkt på morgonen för att fylla upp tillräckligt.

Väljer du att träna på kvällstid och samtidigt vistas en stor del av dagen på stranden är risken uppenbar att du får ett "trycklöst" träningspass.

Kvalitetsnivån på gymmen är lika kontrastfyllda som landet i övrigt. Vart och ett har variationer som definitivt sätter en personlig prägel på dem.

Generellt kan sägas att gymmen har en genuin atmosfär, ungefär som det var för 15-20 år sedan hemma i Sverige.

Stränderna Kata, Karon, Patong och Kamala är uppräknade från syd till nord och ligger efter varandra med en spännvidd på cirka 15 kilometer från Kata till Kamala.

Kata Beach

Kata Gym ligger nära centrum vid "foten" av det i Kata höga Blue Mermade Guesthouse. Gymmet ligger vid änden av en liten återvändsgata. Utifrån är det svårt att lista ut att det kan vara ett gym, då lokalen mer ser ut att kunna vara en bilverkstad.

Men en handmålad skylt och några tidningsurklipp på kroppsbyggare avslöjar att det finns mer bakom garageportarna.

Allt var ordentligt tillbommat och jag sökte förgäves efter en ingång. Några Thailändska män som var i närheten förklarade för mig med en kombination av kroppsspråk och "thaiengelska" att gymmet hade stängt varje torsdag!

Men jag återkom till Kata Gym, det är inte torsdag varje dag. Gymmet kan väl gå under beteckningen "hard core". Det saknar AC och förlitar sig istället på två öppna garageportar för "kylning" och syretillförsel.

Utrustningen är både skitig och rostig. Det senare beror till stor del på att regnvatten kan strömma in i gymmet vid de kraftiga monsunregnen.

Med mig från hotellet har jag två gladlynta bröder från Kalmar, Stefan och Roger som normalt tränar regelbundet "hemmavid".

Nu i semestertider har de dessvärre mest tränat "högern" för att upptäcka skillnader mellan Mekong (Thai Whiskey) på olika barer (barer innehållandes Mekong finns i överflöd).

Som du förstår så är Kata Gym inget för dig som har höga hygieniska och glamourösa krav, men det skitiga och röriga gymmet har definitivt en viss charm, inte mindre rörigt blir det när musiken (ja, det finns faktiskt en stereo) varvas mellan Aqua och svenska julsånger!

Smith's Gym Kata

Smith's Gym Kata | Karon Phuket Gym & Fitness in Kata and Karon Our fully air-conditioned Gym opened in November 2016. Fitted throughout with NEW state-of-the-art 'Body Solid' professional equipment.

Karon Beach

På stora, långa Karon Beach är det snålare med gym. Trots tips om att det skulle finnas ett gym "rakt upp från den stora rondellen" så sökte jag förgäves.

Jag fick nöja mig med vad de större hotellen hade att erbjuda, vilket inte betyder mycket. Till exempel "Fitness Center" på hotell Royal Wing.

Inköparna till hotellet verkar inte ha haft någon som helst koll på hur ett gym bör vara utrustat.

Kommentar från "Helena"

"Hej! Bra guide, en liten kommentar om Fitness Center på Royal Wing Karon Beach.

Det är inte välutrustat men ändå en särskild plats hos mig då det var där jag körde mina första styrketräningspass -96 och blev frälst. Små mindre bra gym har också sin plats."

New Karon Gym

New Karon Gym, under German management, has weights, machines and expert advice you need to stay in great shape in Karon Beach, Phuket, Thailand.

Patong Beach

Fitness Center på Patong Beach var ett mycket välskött gym med air condition. Gymmet har en komplett maskinpark, skivstänger och hantlar, inkluderat en del maskiner av lite mer udda karaktär.

Anläggningen drivs av Mrs Ratty Clark (thailands svar på Elin Sundell) sedan tolv år tillbaka.

Fitness Center kommer inom en inte alltför avlägsen framtid att söka sig till nya lokaler.

Stället rekommenderas till alla kategorier, dock främst till de "byggare", vilka var aktiva på den senare delen av sjuttiotalet, samt det efterkommande decenniet.

En känsla av svunnen tid garanteras.

Patong har faktiskt ytterligare ett gym; Patong Gym, som du finner på gatan som ligger parallellt med strandgatan.

Åk cirka 500 meter på denna gata om du kommer från "Karonhållet", alltså från söder. Gymmet ska ligga på vänster hand.

Kamala Beach

För dig med lite högre krav är nyöppnade Kamala Gym perfekt. Gymmet som är i en fristående byggnad ligger nära "stora vägen" mot havssidan till. Träningsstudion är kompakt men välplanerad och saknar inget i utrustningsväg.

Maskinerna har en mjuk och friktionsfri gång och den liggande lårcurlen är den bästa som jag provat.

I taket finns mängder av fläktar och gymmet som även har AC är ljust och har rikligt med fönster.

Naturligtvis så serveras protein- och energidrycker. Kamala Gym är en träningslokal som skulle kunna konkurrera med vilket svenskt gym som helst.

Även omklädningsrum med mera är helt u.a.

Gymguide över Phuket - Gym i Thailand är skriven av vår gamla idol Anders Graneheim.

Fitness Hero Phuket

WELCOME TO FITNESS HERO Here at Fitness Hero Phuket we offfer only the best Hammer Strength Equipment. We are the most equipped gym in Phuket and the only official Hammer Strength gym in Patong. Our 1500sqm state-of-the-art gym is located on the sand of Patong beach in Banana Walk, Phuket’s newest beachfront lifestyle shopping mall. Is a showcase of quality retailers mixed with a wide variety of excellent restaurants and spas. It is strategically located 100 meters south of Soi Bangla.

Maximum Fitness & Combat Center

JustFit

Fitness24Sevens Gym i Thailand

  • BANGKOK NANA 

  • BANGKOK PHAHON YOTHIN 

  • BANGKOK THE METROPOLIS SAMRONG 

  • BANGKOK PEOPLE PARK ON-NUT 

  • BANGKOK RAMA 9 

  • BANGKOK SATHORN THANI 

  • BANGKOK SUMMER HILL 

We are constantly developing and expanding new, accessible gyms where you can work out for a reasonable price. Today, there are 200 growing fitness gyms in five countries. We get excited every time a new one opens.

If you want to highlight where you want us, you are more than welcome to send a suggestion via the form. We appreciate your contribution!

GymPartners smarta "Rese-Gym" 

Abwheel-Maghjul för Effektiv Coreträning

TRX band suspension trainer

POWERBAND I GUMMI

GymPartner på Reco.se om det är dags att uppdatera ditt gym, hemmagym, företagsgym med nya maskiner & redskap i hög gymkvalitet?

Lämna gärna en samma recension på Reco, Google Business Profile & Facebook klicka på länkarna här:

GymPartner på Reco

GymPartner på Facebook 

GymPartner Google recension

Stort tack på förhand.

Starka Hälsningar

TEAM GYMPARTNER med Martin ”MaXimus” Dan, Oliver och Rune

Läs vad 41 kunder tycker om GymPartner Träningsutrustning i Mölndal AB

4.7 / 5 baserat på 39 omdömen.

Hey, I’m Martin Maximus, The GymPartner. I’m a small business owner living in Gothenburg, Sverige.

I am a fan of gym, business, and design. I’m also interested in fitness and web development. 

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in 40 years Many of these can be found on our map of GymPartner's selected partners

Nyheter från Gymmarknaden

https://www.gympartner.nu/nyheter-fran-gympartner/

Kompletta Nya-Begagnade Gym