MM Sports historia

MM Sports är Idag ett etablerat & välkänt varumärke på marknaden för kosttillskott & bland människor som brinner för träning och hälsa.

MM Sports historia - Idag ett etablerat och välkänt varumärke på marknaden för kosttillskott och bland människor som brinner för träning och hälsa.

Vi på GymPartner som säljer Gymutrustning och som handlat kosttillskott hos MM Sports sedan starten 1992, då vi själva tränade med bla. Eive Nilsson, Anders Bengtsson och Mats Kardell. Big James 3:a Mr Olympia  icke att förglömma.

MM Sports – Köp kosttillskott & träningskläder på Frölunda Torg & på Kungsgatan 28 i Göteborg.

Allting började dock i ett litet format där framgången föddes ur blod, svett och tårar genom hårt arbete och enkla medel.

Detta är berättelsen om MM Sports Historia. 

MM Sports har alltid konkurrerat med Gymgrossisten som startade 1996.

Din GymPartner MM Sports är Idag ett etablerat och välkänt varumärke på marknaden för kosttillskott och bland människor som brinner för träning och hälsa. MM Sports – Köp kosttillskott & träningskläder på Frölunda Torg & på Kungsgatan 28 i Göteborg. Allting började dock i ett litet format där framgången föddes ur blod, svett och tårar genom hårt arbete och enkla medel. Detta är berättelsen om MM Sports.

MM Sports historia 

1992

Olle Sparringsjö, mannen som skulle skapa MM Sports, har funnit sin passion för hård styrketräning på gymmet Olympic i Göteborg.
Där träffar han profiler som Eive Nilsson, Anders Bengtsson och Mats Kardell.

 • De nya bekantskaperna leder till en resa till Kalifornien. Olle känner sig hemma i Los Angeles och bekantar sig med den amerikanska gymkulturen.

 • Hemma i Sverige igen startar Olle enskild firma under namnet SN (Sparringsjö Nutrition). Han arbetar till vardags som hantverkare, men brinner för att hitta bättre och mer effektiva kosttillskott.

 • Det första fyndet är ett riktigt fint vassleisolat med hög andel hydrolysat (Protarmor 865) som Olle köper i 20 kg tunga säckar direkt från fabriken.

 • Olle börjar även blanda egna gainers och testar produkterna ihop med sina träningskompisar.

1998

Varumärket Body Science skapas. Olle träffar samtidigt sin framtida fru Lelle Sparringsjö, som får en nyckelroll beträffande team, foto och nätverkande med media och kunder.

1999

Den första produkten från Body Science, Diet Fuel, skapas med Protarmor 865 som bas.

 • Pulvret säljs till gym och privatpersoner och får mycket bra feedback.

 • Bland de tidiga stamkunderna syns bland annat proffsboxaren Frida Wallberg.

 • Samma år åker Olle och Lelle till Los Angeles för att fira millennieskiftet. De blir kvar i åtta veckor och får kontakt med företaget Max Muscle, vars produkter de senare börjar importera till Sverige.

2003

Den första butiken öppnar i Sverige under namnet MM Sports. Namnet är inspirerat av den amerikanska leverantören Max Muscle.
Olle trivs med butiksarbetet och engagerar sig i att hjälpa människor finna bra kosttillskott.

 • Den stora satsningen kommer samma år, då Olle och Lelle säger upp sin bostad och flyttar in i den nya arbetslokalen där de sover på en bäddsoffa de kommande fyra åren.

 • De bestämmer sig gemensamt för att satsa allt på sina företag MM Sports, Pressphoto och Models of Sweden.

 • Kombinationen av att Olle förstår sina produkter och vet hur det skall se ut samtidigt som Lelle hanterar att det tekniska blir en succé när de sitter uppe på sena nätter och gör annonsmaterial.

 • Olle spenderar även en hel del tid på forum för att utöka sina kunskaper samt vara en del av utvecklingen.

2003 – 2007

I MM Sports vagga krävs uppoffringar och hårt arbete. Olle jobbar nätter och kvällar som säkerhetsvakt. Samtidigt arbetar Lelle som pressfotograf, modell-fotograf, konferencier och driver bokningsfirma.

 • Arbetet blir deras liv och all vaken tid spenderas med att arbeta.

 • Bäddsoffan som står på lagret blir en trygg tillflykt när det blir dags att sova.

 • MM Sports inleder främst som generalagentur för Max Muscle, men kunderna byter med tiden till det egna varumärket Body Science.

 • Efter att ha pushat för det amerikanska varumärket i nio år bestämmer sig Olle till slut för att helt satsa på Body Science och andra varumärken som har större efterfrågan.

2003 MM Sports 

MM Sports lanserar sitt första tävlingsteam. Det består av fjorton personer med namn som Anders Bengtsson, Irene Andersen och Jessica Hellström.

2004

MM Sports ställer ut på Fitnessfestivalen för första gången. Samma år öppnar man även näthandel och börjar annonsera i Ove Rytters BK Magazine (idag Body magazine).

Vid det här laget har arbetsstyrkan vuxit till fyra personer.

2005

En stamkund vid namn Robert Holm blir den första heltidsanställde i företaget.

2006

Butikslokalen har blivit för liten och MM Sports köper grannlokalen för att få plats.

Body Science blir allt mer populärt och i synnerhet efterfrågas Diet Fuel, Whey, Gainer och kreatin.

2007

MM Sports tar ett märkbart kliv framåt och utökar även det egna sortimentet. Bland nyheterna syns ett vasslekoncentrat, den vetenskapligt utformade EAA-XX samt storsäljaren Omega-3. Den största framgången inträffar när Olle finner en ny råvara på vassleprotein känd som WPC.

 • Den importeras direkt från en nybyggd fabrik som utvinner råvaran färskt. Resultatet är ett proteinpulver som både smakar bättre och löser sig lättare än liknande produkter på marknaden.

 • I samband med det tar Olle själv tag i inköp av proteinråvaror, och provar själv fram smaksättningen istället för att köpa färdiga produkter från fabrik.

2008

Det stora genombrottet fortsätter när allt fler inom gymkulturen väljer Body Science vassle, tack vare dess smak och lena konsistens.

 • Olle skapar även marknadsledande aminosyraprodukter med unika profiler och tillsatser som ALC, vitaminer och elektrolyter.

 • Internetförsäljningen var redan stor året tidigare men börjar nu ta ännu mer fart.

2009

En milstolpe passeras när MM Sports flyttar sin butik till Övre Husargatan 4 och därmed bygger den största kost-tillskottbutiken i Sverige som även blir den bäst säljande.

 • Lokalen är på 1000 m2 och där ryms både kontor, lager, order och butik under ett tak.

 • Byggprojektet som leds av Olle, skräddarsys för att passa MM Sports behov. Med tiden ska det bli en myrstack med anställda som arbetar med allt ifrån kontor, lager, supports och butiksdrift.

 • En mycket rolig tid med en fantastisk gemenskap inleds.

2010

Ett mycket starkt år för företaget med bra tillväxt. I början av året lanseras en unik råvara till Body Science Casein vilket gör den perfekt för att göra proteinpudding.

Smaken och konsistensen är unik. Samma protein vinner senare ett stort oberoende smaktest och är fortfarande en av bolagets bäst säljande produkter.

2011

Många större företag drar sig tillbaka ifrån SKKF (Svenska kroppskulturförbundet) och deras tävlingar.
MM Sports gör ett ställningstagande att stötta SKKF och skriver hårdare avtal om antidoping.

 • MM Sports tar även på sig det krävande administrativa arbetet att hantera alla tävlande atleter, som numera inte har någon att tävla för, och allt annat runt omkring.

 • Resultatet blir en stor administrativ arbetsuppgift de närmaste åren.

 • Samma år blir PT:n Tim Nygren som jobbat extra för företaget, anställd på heltid för att arbeta med team, event och andra uppgifter.

2012

MM Sports andra butik öppnar i Stockholm och blir snabbt den bäst säljande kosttillskottsbutiken i Sverige. Även Frölunda Torg får en egen butik.

Kristian Sewén, en av landets mest framgångsrika atleter och gammal teammedlem i MM Sports stall av talanger, anställs för att arbeta med team och event.

2013

Butiker öppnar i Malmö och Eskilstuna.

2014

Sortimentet utökas med premiummärket XLNT Sports som ytterligare höjer nivån på innehåll och smak. Body Science skapar sitt eget kundmagasin om träning, kost och vetenskap.

Butik öppnar i Kungälv.

2015

MM Sports flyttar sitt centrallager till stora och nya lokaler i Sisjön, Göteborg.

Örebro, Kungsbacka och Gävle får egna butiker samtidigt som Stockholm utökas med en butik till.

2016

Efter alla år på Övre Husargatan flyttar huvudbutiken till ännu finare lokaler på Kungsgatan, mitt i centrala Göteborg.

2017

MM Sports har vuxit till ett stort företag men slutar inte söka nya utmaningar. Personalstyrkan har vuxit kraftigt men Olle är fortfarande lika engagerad i utvecklingen av Body Science produkter. Framtiden ser ljus och spännande ut.

MM Sports och dess kosttillskott rekommenderas av oss på GymPartner.

 • Vi köper allt vårt kosttillskott hos MM Sports

 • MM Sports och ägarduon är experter på kosttillskott och vi på GymPartner är experter på gymutrustning.

Resultat och omsättning 2020 

MM Sports grundades i Göteborg för nästan 20 år sedan. I bolagets sortiment hittas kosttillskott, proteinpulver, träningsklädet och olika tillbehör.

Bolagets försäljning uppgick till nästan 230 miljoner kronor under 2020 varav en stor del genererades via bolagets egna e-handelsplattform.

 • MM Sports, som konkurrerar med bland andra Gymgrossisten, har även nio fysiska butiker på den svenska marknaden.

 • Rörelseresultatet landade på 12 miljoner kronor i fjol, enligt årsredovisningen.

 • MM Sports hos GymPartners Nyheter 2020-09-26

Adresser till MM Sports Bästa Butiker i Sverige på Google Maps

"MM Sports är en av Nordens största leverantörer av kosttillskott".

Vårt breda sortiment innefattar både träningskläder och högkvalitativa kosttillskott.

MM Sports fokuserar sig på bra pris, kvalitet och service.

MM Sports Malmö 

Alternativ för tjänsten: Möjlighet till köp i butik · Upphämtning i butiken

 • Adress: Baltzarsgatan 18, 211 36 Malmö

 • Öppettider:

 • Öppet ⋅ Stänger 18

 • Telefon: 040-653 69 00

MM Sports Göteborg

Alternativ för tjänsten: Möjlighet till köp i butik · Upphämtning i butiken

 • Adress: Kungsgatan 28, 411 19 Göteborg

 • Öppettider:

 • Öppet ⋅ Stänger 19

 • Telefon: 031-385 70 85

MM Sports Sveavägen ( mm sports stockholm)

Alternativ för tjänsten: Möjlighet till köp i butik · Upphämtning i butiken · Hemkörning

 • Adress: Sveavägen 98, 113 50 Stockholm

 • Öppettider:

 • Öppet ⋅ Stänger 19

 • Bekräftades via telefon för 5 veckor sedan

 • Telefon: 08-409 569 00

MM Sports Kungsbacka

Alternativ för tjänsten: Möjlighet till köp i butik · Upphämtning i butiken · Hemkörning

 • Adress: Storgatan 14, 434 30 Kungsbacka

 • Öppettider:

 • Öppet ⋅ Stänger 18

 • Uppdaterades av företaget för för 9 veckor sedan

 • Telefon: 0300-68 24 00

MM Sports på Allabolag.se

2021 5 JULI 2021

Verdane säljer MM Sports – bolaget värderas till 300 miljoner kronor

Din GymPartner MM Sports är Idag ett etablerat och välkänt varumärke på marknaden för kosttillskott och bland människor som brinner för träning och hälsa. MM Sports – Köp kosttillskott & träningskläder på Frölunda Torg & på Kungsgatan 28 i Göteborg.

Kompletta gym med ”Lägstaprisgaranti”

Löpband, Crosstrainer eller Spinningcykel, begagnade i världsklass från Life Fitness, Precor, Technogym, Cybex, Startrac och Bodybike.

Gymauktioner Sverige är en auktionsfirma som auktionerar, förmedlar och säljer kompletta begagnade Gym, nya & begagnade Löpband, Crosstrainers, Motionscyklar, Spinningcyklar och 100-tals begagnade gymmaskiner.

Hos GymPartner Träningsutrustning Mölndal

 1. Köp Muskelshoppen 's kosttillskott & träningskläder hos GymPartner.

 2. Muskelshoppen är en av de bästa inom kosttillskott & gymkläder

 3. MuskelShoppens båda butiker, en i Kungsbacka på Kungsmässan och en i Mölndals Galleria hade mycket höga lokalhyror, så ägaren valde att begära sig i konkurs.

 4. GymPartner's och grundaren Martin Maximus framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar.

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av följande gymprodukter:

 1. Träningsmaskiner

 2. Träningsredskap

 3. Hemmagym  och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.

 4. Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.  

 5. Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket.

Hos GymPartner Träningsutrustning Mölndal Köp Muskelshoppen 's kosttillskott & träningskläder hos GymPartner. Muskelshoppen är en av de bästa inom kosttillskott & gymkläder MuskelShoppens båda butiker, en i Kungsbacka på Kungsmässan och en i Mölndals Galleria hade mycket höga lokalhyror, så ägaren valde att begära sig i konkurs. GymPartner's och grundaren Martin Maximus framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar. Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av Träningsmaskiner, Träningsredskap,  Hemmagym  och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.  Köp nya eller begagnade löpband, crosstrainers, roddmaskiner och motionscyklar.   Kolla även våra Färdiga Paket med Gym, BRF & Skivstångs-paket

Martin Maximus founder and owner of GymPartner Training equipment

You can visit my company website with a click on the button above.  I am a wholesaler for strength training equipment.
I sell both new and used gym products. 

 • We have everything from bar rods, dumbbells, kettlebells, weight boards, workbenches to crossfit accessories. 

 • Our biggest and most important business is to 95% sales of complete used Gyms from one and the same brand. 

 • Therefore, our “lowest price guarantee” applies only to the purchase of complete used gyms. Only 5% of sales are single new gyms. 

 • From Sweden's largest warehouse store in Mölndal, we sell complete used gyms, used gym equipment, treadmills, crosstrainers, exercise bikes & spinning bikes from the world-leading manufacturers Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac, Body Bike & GrandMaster by GymPartner.

 • You get a 6-month spare parts guarantee when you buy Cardio machines. Our new gym products are from GrandMaster by GymPartner, Ziva.

 • Adrian Eriksson Skapade GymKarta.Se

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in 40 years

Many of these can be found on our map of GymPartner's selected partners

MaXimus The GrandMaster Blogg på Substack

GymPartner Träningsutrustning Mölndal - GymPartner's och grundaren Martin Maximus framgång bygger på mångårig erfarenhet i gymbranschen som gör att du tryggt kan investera i den träningsutrustning som vi rekommenderar. Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av Träningsmaskiner, Träningsredskap,  Hemmagym  och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.  Köp nya eller begagnade löpband, crosstrainers, roddmaskiner och motionscyklar.   Kolla även våra Färdiga Paket med Gym, BRF & Skivstångs-paket - MaXimus The GymPartner Hey, I’m a Small Business Owner, Personal Trainer, and Designer in Gothenburg, Sweden. I am a fan of gym, business, and design. More content coming soon! :) In the meantime you can find me Martin Maximus founder and owner of GymPartner Training equipment You can visit my company website with a click on the button above.  I am a wholesaler for strength training equipment.  I sell both new and used gym products.  We have everything from bar rods, dumbbells, kettlebells, weight boards, workbenches to crossfit accessories.  Our biggest and most important business is to 95% sales of complete used Gyms from one and the same brand.  Therefore, our “lowest price guarantee” applies only to the purchase of complete used gyms. Only 5% of sales are single new gyms.  From Sweden's largest warehouse store in Mölndal, we sell complete used gyms, used gym equipment, treadmills, crosstrainers, exercise bikes & spinning bikes from the world-leading manufacturers Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac, Body Bike & GrandMaster by GymPartner. You get a 6-month spare parts guarantee when you buy Cardio machines. Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in the past  40 years  Many of these can be found on our map of GymPartner's selected partners GymPartner finns nu på AMAZON Hantelguide - Enormt Utbud Alla Priser! Hantlar - Köp nya eller begagnade Hantlar i Gymkvalitet! Sveriges bolag på Allabolag Jesper Nissen SEO SAS UNGDOM BLOGG OM SEO FÖR SMÅFÖRETAG I GÖTEBORG - GRATIS UTAN ABONNEMANG MaXimus The GrandMaster Blogg på Substack

Andra artiklar skrivna av Martin Maximus och nöjda kunder hos GymPartner Träningsutrustning

Funktionsfabriken i Borås som ligger på Mariedalsgatan 5

Sahlgrenskas - 2 st Nya Uppdaterade Personalgym under hela Sommaren 2023

Hafstens Resort Och Camping - Ny & Begagnad gymutrustning sedan 2008-2023

Maximus Gym I Brunnsbo - Begagnade Hardcoregym sedan 2018

Idrottsrehab Ullevi - Nya motionsredskap 

Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb

GYMUTRUSTNING BORTSKÄNKT TILL RÄDDNINGSTJÄNSTEN DALARNA - 3 Fulla Lastbilar

Anders Nilsson Friskvårdscenter - 5 st kompletta Technogym sedan 2016

Jakob Wallin LAWAB -  5 st kompletta Företagsgym sedan 2014

Just Gym Sebastian Hedman - 2 st kompletta gym 

Martin Maximus Börjesson har sålt fler än 700+ kompletta begagnade gym på 44 år