Lyftarbälte eller Träningsbälte: När & Hur bör du använda det?

Träning : Här kommer du lära dig allt du behöver veta om träningsbälten. – ”Ska jag använda ett träningsbälte eller inte?” Frågar du denna fråga kommer du få väldigt olika svar beroende på vem du frågar.

Lyftarbälte eller Träningsbälte: När & Hur kan du använda det?

Lyftarbälte eller Träningsbälte: När & Hur bör du använda det? - Att använda ett träningsbälte har stora fördelar varav dom främsta är ökad stabilitet och förmågan att hjälpa dig lyfta tyngre, men framförallt så minskar du skaderisken drastiskt.  Lyftarbälte eller Träningsbälte Här finns slitstarka bälten för styrketräning av hög kvalitet för att klara stora påfrestningar. Fokus läggs på bältets design för att ge dig maximal corestabilitet vid tunga lyft.  Nedan finner du lyftarbälten med olika spännen och utformning för att passa just dig! I sortimentet hittar du tillverkare som Gasp, Better Bodies, Gorilla Wear, gForce med flera.

Lyftarbälte eller Träningsbälte

 • Här finns slitstarka bälten för styrketräning av hög kvalitet för att klara stora påfrestningar. Fokus läggs på bältets design för att ge dig maximal corestabilitet vid tunga lyft.

 • Nedan finner du lyftarbälten med olika spännen och utformning för att passa just dig! I sortimentet hittar du tillverkare som Gasp, Better Bodies, Gorilla Wear, gForce med flera.

Olika lyftarbälten - GymPartner & MuskelShoppen

 • Det finns många olika träningsbälten då bältets design beror på syftet med träningen.

 • En del använder ett bälte för styrkelyft, främst knäböj och marklyft, men andra använder det för tyngdlyftning.

 • Men den kan också användas för rehabilitering eller för att ge extra stöd åt bålen i övningar så som skivstångsrodd.

Lyftarbälte eller Träningsbälte Här finns slitstarka bälten för styrketräning av hög kvalitet för att klara stora påfrestningar. Fokus läggs på bältets design för att ge dig maximal corestabilitet vid tunga lyft.  Nedan finner du lyftarbälten med olika spännen och utformning för att passa just dig! I sortimentet hittar du tillverkare som Gasp, Better Bodies, Gorilla Wear, gForce med flera. Olika lyftarbälten - GymPartner & MuskelShoppen Det finns många olika träningsbälten då bältets design beror på syftet med träningen. En del använder ett bälte för styrkelyft, främst knäböj och marklyft, men andra använder det för tyngdlyftning. Men den kan också användas för rehabilitering eller för att ge extra stöd åt bålen i övningar så som skivstångsrodd.

Träning med Lyftarbälte eller Träningsbälte 

Här kommer du lära dig allt du behöver veta om träningsbälten.

– ”Ska jag använda ett  träningsbälte eller inte?”

Frågar du denna fråga kommer du få väldigt olika svar beroende på vem du frågar.

Vissa påstår att träningsbälten försämrar din prestation och förstör din magmuskel-utveckling eller den sk. Coren.

Andra menar att träningsbälten alltid bör användas för att minimera risken för att dra på sig diverse skador.

Vem har fel och vem har rätt?

 1. Ett flertal studier har faktiskt visat att träningsbälten kan förbättra din prestation i vissa övningar som till exempel marklyft och knäböj. Däremot minimeras förmodligen inte risken för att åka på skador.

 2. Problemet är att detta gäller endast om du vet hur du ska använda bältet på rätt sätt. Och de flesta har faktiskt ingen aning om hur man ska det.

Varför Ska Man Använda Ett Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen?

 • Du kanske undrar varför man ska använda ett träningsbälte till att börja med?

Ett träningsbältes funktion är att hjälpa dig skapa något som kallas för buktryck.

 • Buktryck är när du tar ett djupt andetag och spänner bukmusklerna för att skapa ett inre tryck mot din ryggrad.

Buktryck knäböj

 • Detta kommer att hjälpa dig stabilisera ryggraden och hålla den neutral vid tyngre lyft. Det är extra viktigt att hålla en neutral rygg vid marklyft och knäböj.

 • Genom detta inre tryck mot ryggraden kan diverse övningar kännas lättare, eftersom ryggraden inte behöver jobba lika mycket.

 • Nu vet vi alltså träningsbälte funktion, men vem bör använda det?

Bör Du Använda Ett Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen? Studier har visat att ett träningsbälte kan hjälpa dig generera mer kraft och explosivitet på övningar som knäböj och marklyft. Det betyder att ett träningsbälte kan hjälpa dig lyfta tyngre 1RM(one-rep-max) och även fler repetitioner vid lägre vikter. Över en längre period kan detta resultera i bättre muskelutveckling och mer styrka. (Om du följer ett effektivt träningsprogram och tränar genom progressiv överbelastning.)

Bör Du Använda Ett Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen?

 • Studier har visat att ett träningsbälte kan hjälpa dig generera mer kraft och explosivitet på övningar som knäböj och marklyft.

 • Det betyder att ett träningsbälte kan hjälpa dig lyfta tyngre 1RM(one-rep-max) och även fler repetitioner vid lägre vikter.

 • Över en längre period kan detta resultera i bättre muskelutveckling och mer styrka. (Om du följer ett effektivt träningsprogram och tränar genom progressiv överbelastning.)

Det här låter ju mycket bra?

 1. Problemet är när folk använder ett träningsbälte på fel sätt. Att bara sätta på sig ett träningsbälte kommer förmodligen göra mer skada än nytta.

 2. För att använda det på rätt sätt måste du aktivera dina bukmuskler och skapa detta buktryck som jag pratade om, endast då kan ett träningsbälte hjälpa dig.

 3. Många använder dessa bälten utan att veta hur, och skapar då en falsk säkerhet.

 4. De tror att bältet kommer minimera risken för skador. Istället slutar det med att de inte lägger lika mycket fokus på tekniken som innan och skadar sig bara för att de trodde att det var säkert.

 5. Om du använder ett bälte för att inte åka på någon skada eller för att kompensera upp för dålig form så bör du tänka om.

 6. Bältet är inte till för att skydda dig, det är till för att förbättra din prestation.

Hur Du Ska Använda Ett Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen - Det är egentligen bara tre faktorer du bör tänka på när du använder ett träningsbälte. Det är inte lika svårt som du kanske tror att det är. Steg 1: Positionera den korrekt över din mage Korrekt position för ett träningsbälte är precis över dina höftben. Det absolut vanligaste felet när det kommer till träningsbälten är att folk sätter det för lågt. Kom ihåg att poängen med bältet är att skapa ett buktryck, inte att ”skydda” ryggen. (Buktrycket kommer indirekt att skydda ryggen.)

Hur Du Ska Använda Ett Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen

 • Det är egentligen bara tre faktorer du bör tänka på när du använder ett träningsbälte.

 • Det är inte lika svårt som du kanske tror att det är.

Steg 1: Positionera den korrekt över din mage

 • Korrekt position för ett träningsbälte är precis över dina höftben.

 • Det absolut vanligaste felet när det kommer till träningsbälten är att folk sätter det för lågt.

 • Kom ihåg att poängen med bältet är att skapa ett buktryck, inte att ”skydda” ryggen. (Buktrycket kommer indirekt att skydda ryggen.)

Steg 2: Spänn träningsbältet

 • Ett annat fel många gör är att spänna bältet för tajt eller för löst.

 • Regeln är att du vill kunna ha den så tajt som möjligt samtidigt som du kan ta ett riktigt djupt andetag in i magen.

 • Om du inte kan göra detta medans du står rakt så är bältet för tajt.

Steg 3: Skapa ett buktryck

 • Ta ett djupt andetag in i magen och spänn hela bålen.

 • Du bör känna att din kropp blir mer stabilare.

 • Svårare än så är det inte!

Vad Är Ett Bra Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen?

 • Som du kanske redan vet så finns det 1000 olika träningsbälten att välja på.

Frågan är ju då vilket som är bäst?

 1. Ett bra träningsbälte för styrkelyft är hårt och stelt. Hur hård den är beror på hur tjock den är.

 2. Jag, Martin Maximus Börjesson rekommenderar att bältet bör vara åtminstone 1 cm tjockt.

 3. Det viktigaste är dock hur brett bältet är.

 4. Är bältet för smalt så kommer det inte att ge dig den yta du behöver för att skapa ett bra buktryck.

 5. Är den för bred kommer den inte att vara bekväm vid marklyft.

 6. En bra bredd att börja med är 9-10 cm brett, det är vad de flesta brukar tycka är bekvämt.

 7. Om det är obekvämt för dig när du utför marklyft kommer du behöva ett smalare.

Ett Lyftarbälten och Träningsbälte hos MuskelShoppen ska användas för att skapa ett starkare buktryck som kan förbättra din styrka i lyft som knäböj och marklyft Om du är nybörjare rekommenderar jag att du struntar i träningsbälte helt och hållet och fokuserar på att lära dig rätt teknik istället. Om ditt mål är att bli så stark som möjligt kan träningsbälten vara för dig. Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen kommer inte spela så stor roll. Om du inte vill använda dig utav det behöver du inte det. Vill du använda ett bälte, gör det. Se bara till att du använder det på rätt sätt.

Ett Lyftarbälten och Träningsbälte hos MuskelShoppen ska användas för att skapa ett starkare buktryck som kan förbättra din styrka i lyft som knäböj och marklyft

 • Om du är nybörjare rekommenderar jag att du struntar i träningsbälte helt och hållet och fokuserar på att lära dig rätt teknik istället.

 • Om ditt mål är att bli så stark som möjligt kan träningsbälten vara för dig.

 • Lyftarbälte eller Träningsbälte hos MuskelShoppen kommer inte spela så stor roll. Om du inte vill använda dig utav det behöver du inte det.

 • Vill du använda ett bälte, gör det.

 • Se bara till att du använder det på rätt sätt.

MuskelShoppens Lyftarbälte eller Träningsbälte

När & Hur bör du använda det?

- Att använda ett träningsbälte har stora fördelar varav dom främsta är ökad stabilitet och förmågan att hjälpa dig lyfta tyngre, men framförallt så minskar du skaderisken drastiskt.

Lyftarbälte eller Träningsbälte

 • 1. Här finns slitstarka bälten för styrketräning av hög kvalitet för att klara stora påfrestningar. Fokus läggs på bältets design för att ge dig maximal core-stabilitet vid tunga lyft. 

 • 2. Nedan finner du lyftarbälten med olika spännen och utformning för att passa just dig! I sortimentet hittar du tillverkare som Gasp, Better Bodies, Gorilla Wear, gForce med flera.

 • 3. Olika lyftarbälten hos - GymPartner & MuskelShoppen

 • 4. Det finns många olika träningsbälten då bältets design beror på syftet med träningen.

 • 5. En del använder ett bälte för styrkelyft, främst knäböj och marklyft, men andra använder det för tyngdlyftning.

 • 6. Men den kan också användas för rehabilitering eller för att ge extra stöd åt bålen i övningar så som skivstångsrodd.

Frågan är ju då vilket typ av bälte som är bäst?

 • 7. Ett bra träningsbälte för styrkelyft är hårt och stelt. Hur hård den är beror på hur tjock den är.

 • 8. Jag, Martin Maximus Börjesson rekommenderar att bältet bör vara åtminstone 1 cm tjockt.

 • 9. Det viktigaste är dock hur brett bältet är.

 • 10. Är bältet för smalt så kommer det inte att ge dig den yta du behöver för att skapa ett bra buktryck.

 • 11. Är den för bred kommer den inte att vara bekväm vid marklyft.

 • 12. En bra bredd att börja med är 9-10 cm brett, det är vad de flesta brukar tycka är bekvämt.

 • 13. Om det är obekvämt för dig när du utför marklyft kommer du behöva ett smalare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MuskelShoppen säljer följande Lyftarbälten eller Träningsbälten - På Blocket 2023:

 1. Lyftarbälte snabbspänne Svart - 479 kr

  Lägsta pris 30 dagar 599 ( -20%)

 2. TRÄNINGSBÄLTE - MASTER FITNESS 349 kr

 3. STYRKE-Lyftarbälte - NEXT GENERATION NUTRITION - 349 kr

 4. TRÄNINGSBÄLTE Better Bodies - 399 kr

 5. STYRKE-Lyftarbälte Eleiko - 699 kr

 6. GASP- Training Belt 599 kr

 7. Competition Power Belt - STRENGTH SHOP - 899 kr

 8. DOUBLE PRONG BUCKLE BELT WITH GRIP, 13MM - IPF APPROVED STRENGTH SHOP - 650 kr

 9. Black Lever Belt, 10mm - IPF Approved. STRENGTH SHOP - 549 kr

 10. Eurosport Fitness By GymPartner Träningsbälte -ENDAST 1 KRONA

  Vid köp av Träningskläder, Tillbehör och Kosttillskott för 2500 kr + Fri frakt

  Small-medium- large-XL

Vill du bli Återförsäljare av GymPartner Träningsutrustning & Muskelshoppens produkter?

 • Har du eget Gym eller idrottsklubb med hemsida?

 • Vill du tjäna extra pengar till ditt företag eller klubb utan att ta onödigt stora risker?

 1. Genom GymPartner och Muskelshoppen med dess nya och begagnade träningsutrustning, gymtillbehör, kosttillskott & träningskläder, så kan du som återförsäljare skapa en ny framtid redan idag.

 2. Registrera dig som återförsäljare redan idag och dra nytta av följande:

 3. Snabb och enkel inloggning, du ser dina rabatterade priser när du är inloggad med dina personliga uppgifter.

 4. Leverans inom 2-4 arbetsdagar och fri frakt vid köp över 2500 kr.

 5. Våra pressade priser ger dig som återförsäljare möjlighet att erbjuda dina kunder ett konkurrenskraftigt pris.

 6. Möjlighet att sälja kosttillskott med bra marginaler utan att själv ta en stor lagerrisk.

 7. Kontakt med Muskelshoppen´s egen produktutvecklare för frågor om produkterna.

 8. Direkt rådgivning och kundtjänst genom vårt återförsäljarteam.

Vi har idag många nöjda återförsäljare, allt ifrån gym, dagligvaruhandel, hälsokostaffärer och apotek

Driver du ett företag och vill satsa på att sälja våra produkter?

Tveka inte att kontakta oss för mer information.

För mer information om hur du blir återförsäljare, vänligen kontakta oss här.

Registrera dig som återförsäljare redan idag och dra nytta av följande:

 • Snabb och enkel inloggning, du ser dina rabatterade priser när du är inloggad med dina personliga uppgifter.

 • Leverans inom 2-4 arbetsdagar och fri frakt vid köp över 2500 kr.

 • Våra pressade priser ger dig som återförsäljare möjlighet att erbjuda dina kunder ett konkurrenskraftigt pris.

 • Möjlighet att sälja kosttillskott med bra marginaler utan att själv ta en stor lagerrisk.

 • Kontakt med Muskelshoppen´s egen produktutvecklare för frågor om produkterna.

 • Direkt rådgivning och kundtjänst genom vårt återförsäljare team

Populärast just nu:  martin maximus börjesson - GymPartner Maximus Google sök Martin Maximus Börjesson med allt som har med gym att göra MaXimus The GrandMaster Blogg på Substack Mina världsledade varumärken i begagnade produkter är Technogym, Life Fitness, Precor, Startrac & Cybex Älskar du också secondhand?  Du finner oss på GymPartner högst upp på Google Sök över hela Sverige GymPartner Träningsutrustning Göteborg ​Gympartner Träningsutrustning Mölndal ​GymPartner Träningsutrustning Västerås GymPartner Träningsutrustning Skåne GymPartner Träningsutrustning Stockholm

Läs om Maximus Gym & Unika Träningsmetoder 

High Intensity Training är en styrketräningsmetod

Begagnad Gymutrustning 

Gymutrustning Begagnad

Andra populära artiklar hos GymPartner är följande:

SAS Ungdom

Secondhand Mölndal

Markiz Tainton

MM Sports Malmö

Crosstrainer

Läs om Maximus Gym & Unika Träningsmetoder  High Intensity Training är en styrketräningsmetod

Älskar du också secondhand? - Du finner oss på GymPartner högst upp på Google Sök över hela Sverige

Läs om Maximus Gym & Unika Träningsmetoder  High Intensity Training är en styrketräningsmetod